baantjerOp donderdag 17 december jl. stond Baantjer 2 Live! in het Stadstheater in Zoetermeer. Twee jaar eerder stonden dezelfde hoofdrolspelers in ‘De Cock en de moord in het theater’.

Baantjer is al jaren een succes, zowel van tv als de boeken. Baantjer 2 Live! is een interactief stuk met in de cast o.a. Peter Tuinman (Inspecteur De Cock), Beau Schneider (assistent Vledder) en Peter Römer (commissaris Buitendam).

Het publiek is getuige van een moord. Deze moord wordt onderzocht door inspecteur De Cock en zijn team, waarbij ook het publiek een prominente rol inneemt. Zo wordt tijdens het politieonderzoek verscheidene keren de hulp ingeroepen van de bezoekers. Het Stadstheater verandert letterlijk in de ‘plaats delict’.

In de pauze gaat het theater gewoon door. Agenten zetten de foyer met linten af en het publiek wordt tijdens het pauzedrankje ondervraagd als getuige van deze moordzaak. Er wordt bij verschillende theaterbezoekers wangslijm afgenomen. Niemand mag het pand verlaten totdat deze lugubere moord is opgelost.

Na de pauze duikt het team van ‘De Cock’ weer in het onderzoek en vanuit de zaal hoor je iedereen hierover meedenken. Net als in de tv-serie en de boeken heeft iedereen al bedacht wie de schuldige kan zijn van de moord. De bezoekers waren na afloop erg enthousiast. Met name de decors die werden gebruikt bij de ‘flashbacks’ waren erg mooi, maar het meedenken bij het politieonderzoek bleef toch het meest leuke aan deze avond. Hoewel uiteindelijk de schuldige, zoals vaak het geval is, natuurlijk heel iemand anders was dan verwacht!

U heeft nog de kans op Baantjer 2 Live! zelf mee te maken op vrijdag 18 december 2015 om 20.15 uur in het Stadstheater.

Verslag: Wendy Vroedsteijn

-advertenties-

-goede doel-