sh wijkpost centrumCentrum wordt de eerste wijk met een nieuw soort wijkpost: een gemeentelijke balie in een wijkgebouw waar ook al andere voorzieningen voor bewoners zijn zoals onderwijsinstellingen, sportvoorzieningen, ontmoetingsruimtes, het jongerenwerk en zorg- en welzijnspartners. Nu verandert er nog niets voor de inwoners van de wijk Centrum, maar vanaf mei 2016 kunnen zij met hun vragen over de wijk terecht in Castellum Palensteyn in Palenstein (Rakkersveld 253). Ook de wijkagenten verhuizen mee naar de nieuwe locatie. Daarnaast komt er een balie in het Stadhuis waar mensen met vragen, meldingen en informatie over de wijk Centrum terecht kunnen.

Wijkpost Centrum aan de Bijdorplaan 14 bedient de wijken Stadscentrum, Palenstein, Dorp en Driemanspolder Deze locatie sluit per 30 april 2016. Marc Rosier (wethouder Wijkgerichtwerken): ‘Eind mei 2016 krijgt Centrum een vernieuwde gemeentelijke balie. Ik vind Castellum Palensteyn hiervoor een geschikte locatie. Het is een wijkgebouw waar al veel mensen komen. Bovendien zitten we dan in hetzelfde gebouw als stichting Piëzo en dichtbij Welkom2 waar ook veel van onze partners gevestigd zijn. Dat maakt samenwerken makkelijker.’ Mirjam van Bijnen (directeur stichting Piëzo): ‘Wij staan zeker positief tegenover de komst van de gemeente in het Castellum en wij kijken uit naar een samenwerking in de dienstverlening richting onze wijkbewoners.’

Zoektocht naar beste locatie

De gemeente heeft samen met sociale partners in de stad gezocht naar de meest geschikte locatie voor de nieuwe gemeentelijke balie. Hier kwamen ook andere locaties in de wijken Dorp, Driemanspolder, Centrum en Palenstein aan bod. Uiteindelijk bleek Castellum Palensteyn het beste overeen te komen met alle wensen. Voor inwoners die Palenstein niet makkelijk kunnen bereiken, komt er ook een balie in het Stadhuis.

Andere wijkposten

Uiteindelijk worden alle wijkposten omgevormd naar gemeentelijke balies. Wanneer dit gebeurt, hangt samen met de aflopende huurcontracten van de wijkposten. Voor de wijkpost in Buytenwegh-De Leyens kan dit al binnen twee jaar. De andere wijken volgen later. In totaal duurt dit traject acht jaar.

-advertenties-

-goede doel-