Verkeersveiligheid vindt de gemeente Zoetermeer erg belangrijk en tegelijkertijd hecht de gemeente veel waarde aan direct contact en samenspraak met de inwoners. De verkeerswerkgroepen blijken een goede en efficiënte wijze om hier invulling aan te geven.

minirotondeDe verkeerswerkgroepen bestaan niet alleen uit wijkbewoners, maar ook uit verkeerskundigen en handhavers van de gemeente, een vertegenwoordiger van de politie, de beheerder van de wijkpost, een vertegenwoordiger van Veilig Verkeer Nederland afdeling Zoetermeer, vertegenwoordigers van scholen en ouders van leerlingen. In de verkeerswerkgroepen komen tal van verkeerszaken aan de orde. Dit kunnen verzoeken zijn om snelheidsmetingen te doen, verkeerssituaties aan te passen en om gericht te handhaven.

Effect

Een mooi voorbeeld van het effect van zo’n verkeerswerkgroep is dat in Seghwaert/Noordhove met tal van betrokkenen gesproken is over een verkeersveilige omgeving rondom basisscholen die inmiddels met diverse maatregelen is gerealiseerd. In Oosterheem komt binnenkort ook een onderzoek bij drie clusters van basisscholen.

In 2016 overal in Zoetermeer

In Zoetermeer zijn sinds vorig jaar vijf verkeerswerkgroepen samengesteld en actief aan het werk. Dit zijn de verkeerswerkgroepen voor de wijken Seghwaert/Noordhove, Rokkeveen, Oosterheem, Buytenwegh/De Leyens en Centrum (bestaande uit Palenstein, Driemanspolder, Dorp en Stadscentrum). De zesde en laatste verkeerswerkgroep (Meerzicht) komt op 9 februari 2016 voor het eerst bij elkaar.

Heeft u belangstelling voor deelname in de verkeerswerkgroep in uw wijk? Dan kunt u zich melden bij de wijkpost.

Jaarplan Mobiliteit

In de Nota Mobiliteit Zoetermeer worden veel verkeersprojecten samengebracht. Het nieuwe Jaarplan voor 2016 wordt begin volgend jaar in de gemeenteraad besproken. Belangrijke punten zijn bijvoorbeeld het veiliger maken van school-/thuisroutes en het aanpassen van rotondes. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag draagt voor een groot deel bij aan de kosten voor deze projecten.

-advertenties-

-goede doel-