Zoetermeer On Stage 1Maurice Schuitemaker van Haagcom is de 150e deelnemer van het 3e VMBO-Beroepenfeest en wordt daarom in de bloemetjes gezet door Bella Overgoor (links), projectleider en Liëlle Holman (rechts) uit het Stageteam van Zoetermeer On Stage.

Deze week heeft Maurice Schuitemaker van de firma Haagcom zich als 150e deelnemer aangemeld voor het 3e VMBO-Beroepenfeest van Zoetermeer On Stage dat op 17 maart 2016 plaatsvindt in de Dutch Innovation Factory. Op dit moment zijn er bijna 50 inschrijvingen meer dan vorig jaar rond deze tijd. “We constateren dat het Beroepenfeest na twee edities meer bekend is bij ondernemers. Deelnemers van de vorige edities zijn enthousiast en zijn graag weer van de partij. Ook komen er steeds weer nieuwe bedrijven en instellingen bij”, aldus projectleider Bella Overgoor.

Zoetermeer On Stage 2Op 17 maart ontmoeten ruim 200 professionals bijna 1.000 Zoetermeerse VMBO’ers om ze te informeren over de verschillende beroepen en branches. Waarom is hun vak zo leuk en wat je moet ervoor doen of laten? Bij een wederzijdse ‘match’ wordt een afspraak gemaakt voor een bedrijfsbezoek op de Doe Dag van 31 maart.

Haagcom is een nieuwe deelnemer. Het bedrijf is gespecialiseerd in bedrijfstelecommunicatie en al 30 jaar actief vanuit Zoetermeer. Ze kiezen bewust voor lokaal ondernemerschap door in te spelen op ontwikkelingen in de omgeving. Maar het betekent voor hen vooral dat ze willen bijdragen aan de groei in de regio en hun verantwoordelijkheid willen nemen door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Maurice reageerde dan ook enthousiast toen hij werd gevraagd mee te werken aan het Beroepenfeest. “Zeker doen we mee vanuit maatschappelijke overwegingen, maar ook vanwege mijn persoonlijke ervaring met het kiezen van een beroep. Ik wou dat er zoiets als het Beroepenfeest was geweest toen ik keuzes moest maken voor de toekomst. Ik wist niet welke mogelijkheden er waren en ben daardoor veel tijd verloren voordat ik in mijn huidige vakgebied terecht kwam.”

Leerlingen moeten goed voorbereid worden op keuzes die ze gaan maken. Het is dus belangrijk om vóór de daadwerkelijke beroepskeuze al te investeren in de beroepsoriëntatie van jongeren. En vooral van de groep die weinig stages in hun rooster hebben, zoals de gemengde en theoretische leerweg.

De Beroepenfeesten van On Stage, die dit schooljaar in 12 steden worden georganiseerd, leveren een belangrijke bijdrage aan die voorbereiding. Dat is ook politiek Den Haag niet ontgaan. Afgelopen voorjaar is On Stage door de Tweede Kamer 'examenwaardig' bevonden en toegevoegd aan de lijst van LOB-voorbeeldprogramma’s waaruit scholen kunnen kiezen.

De Beroepenfeesten zijn exclusief toegankelijk voor leerlingen van de deelnemende scholen. In Zoetermeer zijn dat het Stedelijk College, Oranje Nassau College Clauslaan en Oranje Nassau College Parkdreef. De leerlingen uit 2e en 3e klassen worden vanaf begin januari voorbereid op het bezoek aan het Beroepenfeest en de Doe Dag. Ze krijgen een op maat gemaakte training ‘Junior Networking’, gaan in hun mentor-les aan de slag met loopbaancompetenties, ontwerpen zelf hun persoonlijke visitekaartje en werken met het routeboekje van On Stage: het On Stage Paspoort, waarin ze o.a. hun beroepen- Top 3 noteren.

Op www.zoetermeeronstage.nl  is een overzicht te zien van alle deelnemende professionals en bedrijven die zich tot op heden hebben aangemeld. Alsook van de begunstigers en vrienden die Zoetermeer On Stage een warm hart toedragen en een bijdrage leveren door het verstrekken van subsidie of sponsoring van materialen en diensten. Zonder deze deelnemers en bijdragen zou het Beroepenfeest niet kunnen plaatsvinden.

Aanmelden als deelnemer kan tot en met 29 februari 2016. Op 1 maart is er een informatiebijeenkomst voor alle ingeschreven beroepsbeoefenaren en vrijwilligers in de Dutch Innovation Factory. Voor meer informatie kunt u terecht op www.zoetermeeronstage.nl  of neem contact op met projectleider Bella Overgoor via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

-advertenties-

-goede doel-