Ruim 33.000 kinderen zitten in Nederland in opvanghuizen en wegloophuizen omdat ze achter zijn gelaten, gevlucht of verwaarloosd en verstoten. Deze 'Vergeten kinderen' hebben vaak minimale speelplekken en traumabegeleiding. Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor deze kinderen en wil ze een kans geven om als kind op te groeien, om te spelen en op zo goed mogelijk op te groeien. Zij doen dit met verschillende projecten.

Saar 1

Saar 2
Saar heeft veel te kiezen Krijgt de cadeaubon en goede voorlichting

 

Saar 4Saar van Koningsberger, actrice en presentatrice, werd in 2013 gevraagd om ambassadeur te worden voor Het Vergeten Kind en zei meteen ja. In deze rol kwam zij naar Zoetermeer om aandacht te vragen voor deze kinderen. De Media Markt Zoetermeer steunt al jaren de vergeten kinderen en ook dit jaar deden ze dit door een loterij. Iedereen die een aankoop doet, krijgt een lot van de Vrienden Loterij. De helft van de maandelijkse opbrengst van deze loterij gaat naar de stichting Het Vergeten Kind.

Saar begon met een voorlichting aan het personeel over de stichting. Dit niet alleen om hen bewust te maken van de grote hoeveelheid kinderen die het in Nederland niet goed hebben. Zeker ook om er zo voor te zorgen dat de medewerkers van de Media Markt de klanten goed kunnen voorlichten. Daarna gaf ze zelf het goede voorbeeld en ging met een medewerker de winkel in. Zij kocht een haardroger en rekende af. De caissière overhandigde Saar de cadeaubon en vertelde wat ze wist over 'Het Verloren Kind'. 

Steun ook Het Vergeten Kind!

 

 

-advertenties-

-goede doel-