Tuijt SaschaVoor de tweede achtereenvolgende week op eigen veld wist DWO geen wedstrijdpunten binnen te halen. Was de nederlaag een week eerder tegen RCL enigszins nog discutabel wegens het missen van scorend vermogen, op de nederlaag afgelopen zaterdag tegen BVCB was niets af te dingen. Door deze nederlaag zakt DWO verder weg in het rechter rijtje.

Door het waterballet een dag eerder werd DWO genoodzaakt uit te wijken naar één van de vier kunstgrasvelden in het Westerpark. Uit het Zuid Hollandse Bergschenhoek hadden vele supporters van de Bergschenhoekse Voetbal Club Bergschenhoek de weg weten te vonden naar het op een biljartlaken lijkend kunstgras van DWO om hun helden naar de eerste plaats van de competitie toe te schreeuwen. De supporters van de thuisclub DWO daarentegen moesten, vooral in de eerste helft, de terugval van hun clubhelden aanzien. De spelers van DWO kregen in de eerste helft voetballes van een in hoog tempo vlot combinerend BVCB. Op alle niveaus werden de spelers van DWO overklast en werd de offday van de blauwwitten duidelijk aan het licht gebracht. Een offday die al begonnen was met een nederlaag van het tweede elftal, een defect aan de omroepinstallatie en het ontbreken van het programmablad. BVCB draaide in de eerste helft echter op volle toeren en kwam in de 23e minuut met een fraaie kopbal van spits Mike van der Steen verdiend op voorsprong. Twee minuten later was het BVCB-aanvaller Kevin Dercks die BVCB eenvoudig op een 0-2 voorsprong kon schieten. De spelers uit Bergschenhoek hadden daarna de wedstrijd definitief op slot kunnen schieten als Dercks niet net naast het doel van DWO-doelman Roel Sluijsmans had geschoten.

Na de pauze kwamen de spelers van DWO in tegenstelling tot de eerste helft beter in het spel, mede mogelijk gemaakt doordat BVCB een tandje lager gingen spelen. De trainer van DWO Sascha Tuijt wisselde vervolgens zijn gehele voorhoede en verhuisde onder andere verdediger Mike Misset naar de voorhoede. Na die wisselingen kwam er enige druk op de tegenstander maar tot echte 100% mogelijkheden kwam het niet. Terwijl scheidsrechter Switser beide ploegen een strafschop onthield, maar anderzijds DWO eenzijdig en soms onterecht vijf gele kaarten voorschotelde, kwam BVCB in de 85e minuut alsnog op een 0-3 voorsprong, doordat Dercks profiteerde van een foutieve toepassing van de voordeelregel door Switser. Een terechte overwinning voor BVCB dat door de winst naar de eerste plaats op de ranglijst schuift maar DWO langer laat wachten op een overwinning in het tweede deel van de competitie.

Aanstaande zaterdag speelt DWO, met een door schorsingen uitgedund elftal, uit tegen SVC’08.