foto persbericht 23 02 2015

De Hotwings Panters. Foto: Edwin Haanstra

 

IJSHOCKEY - Het team van Hotwings Panters is op de tweede plaats geƫindigd in de reguliere competitie. De afsluitende wedstrijd werd zonder al te veel moeite in Den Bosch gewonnen tegen het laaggeplaatste Red Eagles. De eindstand werd 3-6 voor de Zoetermeerders en dat gaf ook wel de onderlinge krachtsverhoudingen weer.

Wedstrijdritme

In de eerste periode werd het duidelijk dat het team van Marc van den Eslskamp wat wedstrijd was kwijt geraakt in de afgelopen twee weken zonder competitieverplichtingen. Bovendien ontbrak een aantal spelers waardoor het in het begin enigszins zoeken naar elkaar was, maar daar valt bij op te merken dat voormalig international Joy Turpijn na een periode met blessureleed weer deel uit maakte van de formatie. Ondanks dat duurde het redelijk lang voordat de 0-0 van het score verdween: Het was uiteindelijk de eerdergenoemde Turpijn die de eerste puck achter Eagles goalie Van Oosterhout schoot.

Scoringsmachine

In de tweede was het Bas Tammerijn die namens de Panters de 0-2 liet aantekenen. Toch kwamen de Eagles in deze periode weer langszij, maar gelukkig was het wederom Turpijn die de 2-3 op het scorebord liet verschijnen. Daarna was het Rocco van Hoorn die daar nog 2-4 van maakte. In het laatste part van de wedstrijd stokte de scoringsmachine aan de kant van de Zoetermeer Panters niet: Michael van Rijswijk zorgde voor de 2-5 en Dennis van der de Bol voor de 2-6. Uiteindelijk kwamen de gastheren nog iets terug en brachten de eindstand op 3-6.

Kwartfinales

Volgende week beginnen de kwartfinales van het kampioenschap in de eerste divisie. De eerste tegenstander is dan Dolphin Eindhoven Kemphanen / NIJA. Een gevaarlijke en vooraf niet gewenste opponent die zich waarschijnlijk zal versterken met een aantal jeugdige spelers uit het Eredivisie team. Op zaterdag 28 februari staat in de Silverdome de eerste wedstrijd in een best of two op het programma. Aanvang is zoals altijd 20.00 uur.

Tekst: Michel Streur

 


Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-