EDT48022 ed 1 webYang Ming. Fotografie: Elsbeth Parmentier

TAFELTENNIS - De Chinese aanwinst, Yang Ming, van afgelopen najaar gaat in het voorjaar 2015 weer als stagiair meedraaien met de Nederlandse selecties bij zijn club Enjoy & Deploy Taverzo. De selectie was de strijd om de landstitel met de zes beste teams van Nederland begonnen zonder Yang Ming.

Opluchting

Coach Martin Brinkhoff kan aanstaande zondag tegen Itass DTK'70 weliswaar nog niet beschikken over het Yang Ming, maar kan vanaf maart een beroep op de speler gaan doen. Voor Brinkhoff een hele opluchting: "Los van de kwaliteiten van Yang Ming ben ik blij dat alles rond is met Ming. Het internationale programma van de andere drie spelers is heel vol in april en begin mei en moeilijk te combineren met de eredivisie."

Teammanager Ruud van Graafeiland vult Brinkhoff aan: "Yang Ming heeft een goede invloed op het team en heeft aangegeven ook na dit seizoen te willen blijven bij de club. In het weekend verblijft hij bij zijn familie in Den Haag en is hij, hoe gek het ook klinkt, in ons team de man uit de regio."

Strijd Eredivisie A

Tegen Itass DTK'70 staat zondag de strijd om de eerste twee plaatsen in de Eredivisie A op het spel, deze twee plaatsen geven recht op een directe plaatsing voor de halve finales in de play-offs. Itass DTK'70 heeft al eerder aangetoond één van de grote kanshebbers te zijn voor de landstitel door onder andere Enjoy & Deploy Taverzo in de beginfase van de competitie te verslaan. Het team uit Zoetermeer wil er dan ook alles aan doen om zoveel mogelijk punten te behalen in Klazienaveen en kijkt uit naar de ontmoeting met Michel de Boer en zijn teamgenoten.

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-