20130310 11326Ter promotie van de tennissport vindt er een sterk tennistoernooi plaats in Zoetermeer. Van 28 februari tot en met 8 maart wordt in Tenniscentrum Meerzicht, een Nationaal Ranglijst Toernooi georganiseerd. Een Nationaal Ranglijst Toernooi is bedoeld voor de (sub) top van de Nederlandse tennissport, een springplank voor de toekomstige Nederlandse toppers.

Diverse spelers van de vorige edities spelen inmiddels internationale wedstrijden om nog hoger te komen op de internationale ranglijst, zoals Sander Arends, Bobbie de Goede, Roy de Valk, Niels Lootsma, Elke Tiel, Roos van der Zwaan, Mandy Wagemaker en Erika Vogelsang. De Zoetermeerse Mandy Wagemaker komt voor het 3e jaar haar titel verdedigen. Zij is nummer 13 van Nederland. Het is voor Mandy een thuiswedstrijd. Ook Erika Vogelsang, nummer 50 van Nederland, uit Den Haag heeft zich dit jaar weer aangemeld.

Bij de heren is als eerste geplaatst Wouter Adriaansen, woonachtig in Halsteren, nummer 31 van Nederland. Charly Groenendijk uit Den Haag is als derde geplaatst. Spelers komen uit het hele land, van Groningen tot Valkenwaard. De winnaar van 2014, Marc Dijkhuizen uit Alkmaar, komt zijn titel verdedigen. Michel van der Goes en Yannick Ebbinghaus uit de regio, beide spelers van HLTC Leimonias uit Den Haag, hebben een wildcard voor het hoofdtoernooi ontvangen, naast het single onderdeel gaan zij ook de heren dubbel spelen. Yannick Ebbinkhaus heeft vorige maand nog meegedaan met ABNAMRO Supermatch in Rotterdam.

Erika, Charly, Michel en Yannick, hebben een thuisvoordeel, omdat zij veelvuldig in Meerzicht trainen. Trainer Donald van Veen van TV Dekker Rokkeveen, Kiel Lamar en Martijn Molenkamp zullen via de kwalificatie proberen om in het hoofdtoernooi te komen.

 

Programma

Het kwalificatie toernooi voor de heren begint op zaterdag 28 februari vanaf 13.00 uur, voor de dames begint het kwalificatie toernooi op zondag 1 maart vanaf 13.30 uur. Vanaf 2 maart begint het hoofdtoernooi, de wedstrijden zullen overdag gespeeld worden tussen 9.30 en 17.00 uur. Op zondag 8 maart zijn de finales vanaf 13.00 uur.

Voor bezoekers is het mogelijk om van 28 februari tot en met 8 maart gratis te komen kijken naar top wedstrijden op hoog landelijk niveau, de wedstrijdplanning zal gedurende het toernooi te volgen zijn op de website van Tenniscentrum Meerzicht: www.tenniscentrummeerzicht.nl

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-