Dutch Dragons Force wint finale Mixed Klasse Drakenbootracen – Regerend Nederlands drakenbootkampioen The Dutch Dragons heeft vorige week in Alkmaar de eerste winst geboekt van het seizoen, tijdens het Dragontrek indoor toernooi in Alkmaar. Het mixed team ‘Dutch Dragons Force’ versloeg in een spannende finale hun tegenstanders van United Dragons.

Met maar liefst 4 teams, 2 in de Open klasse en 2 in de Mixed klasse, kwamen de Zoetermeerse drakenbootracers uit in deze bijzondere ‘zijtak’ van de drakenbootsport. Zo wordt er niet op open water gevaren maar in een zwembad en zitten de teams tegenover elkaar in de boot. Heel anders dan in de reguliere racerij legt de boot hier geen grote afstand af maar slechts enkele meters. In de poule van 27 teams, waren de ‘Dutchies’ goed vertegenwoordigd en behaalden alle vier de teams de kleine of grote finale. Indoor drakenbootvaren is voor de Zoetermeerse ploeg geen onbekend terrein, de afgelopen jaren toonden zij zich zeer succesvol tijdens het Mindener Drachenboot Indoor Cup in Minden, Duitsland.

“Met echt drakenbootvaren heeft ‘indoor’ weinig van doen, het is eigenlijk een pure krachtmeting van de teams voor de fun; vergelijk het met armpje drukken of touwtrekken. Maar wat is het spannend; die pure krachtsexplosie! Ook timing van de peddelaars speelt een cruciale rol om je tegenstander in het nadeel te brengen. Wat ons betreft een leuke opwarmer voor het echte -lees: outdoor- seizoen ”, besluit trainer Martin Binkhorst.

                                                                                                                                                                        

Meer weten over drakenbootracen? Kijk op www.thedutchdragons.nl.

Of een keer meetrainen of deze bijzonder sport te ervaren? Je kunt in ieder geval 3x gratis meetrainen om kennis te maken met de sport. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

 http://propatria.nl/default.asp?ElementID=1

 http://www.svphoenix.nl/

http://www.svdwo.nl/

http://www.sg-wzc.nl/

http://www.taverzo.nl/overzicht

www.tomonokai.nl

http://www.yvz.nl/

http://www.wvz.nl/

http://www.zoetermeerpanters.nl/

-advertenties-

-goede doel-