MHCZ JA1 kampioen veldhockeyDe MHCZ JA1 kampioenen: (vlnr bovenste rij) Vincent de Vries (trainer/coach), Rob van Schaik, Jeroen van Brugge, Ruben Ideler, Steven Jansen (aanvoerder), Ruben Kuijlaars, Jaap Lorsheijd, Jelle Bosman. (Vlnr onderste rij) Duco Filippo, Jasper van Beek, Duncan van der Valk, Quinten Korving, Thijmen Loghtenberg, Timo Houweling.

 

Het team Jongens A1 van Mixed Hockey Club Zoetermeer (MHCZ) is zaterdag 30 mei kampioen veldhockey geworden in KNHB Poule A - Topklasse van district Zuid-Holland.

Met 12 gewonnen wedstrijden (van de 14) en een hoog aantal doelpunten (58) verzekerden de hockeyers uit Zoetermeer zich van een verdiende eerste plaats. Afgelopen zaterdag werd het kampioenschap voor MHCZ definitief door de winst van Rotterdam JA2 op Berkel en Rodenrijs JA1 (HBR). HBR had nog de kans om bij winst gelijk te eindigen met MHCZ maar zou dan ook nog eens een uitzonderlijk hoog aantal doelpunten moeten maken om winnaar van de poule te worden.

Trainer/coach Vincent de Vries vindt de prestatie van zijn team ‘super’. De Vries blikt tevreden terug op dit seizoen: “Hoogtepunten waren zeker onze wedstrijd eind maart tegen Zuid-Afrika waarin we met krachtig spel met 4-2 van het Fairmont highschool hockeyteam uit Kaapstad wonnen en verder ook onze wedstrijden tegen Berkel; de nummer 2 uit de poule. In de eerste helft van het seizoen haalden we tegen HBR een erg hoog niveau en dat is uiteindelijk enorm belangrijk geweest voor het behalen van dit kampioenschap dat we nu als hecht team, binnen en ook buiten het veld, hebben behaald.” De coach vindt ook de progressie opvallend die hij bij zijn spelers heeft geconstateerd, niet alleen technisch of tactisch maar vooral ook door elkaar te helpen om beter te worden.

MHCZ JA1 werd dit seizoen dankzij sponsor BWK Administraties in hun nieuwe tenue gestoken en het team werd als manager begeleid door en Alice en Arno Filippo en daarnaast gesteund door een trouwe aanhang van ouders en fans.

Zondag 31 mei werden de spelers op hun club in het Van Tuyllpark naast de andere veldhockey-kampioenen van de club MHCZ gehuldigd.

 

Foto: Frank Ideler

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-