20150531 142639 kl

Mex Onderwater (tweede van links) met de beker op het podium

De achtste Rotterdam Cup, een groot internationaal toernooi met ondersteuning van de Karate-do Bond Nederland, vond zondag 31 plaats in Rotterdam-Hoogvliet. Tien karateka van Budoschool Kai Sei hebben hieraan deelgenomen. Dit jaar waren er ruim 450 deelnemers in diverse categorieën.

Het was een zwaar toernooi; onder de deelnemers waren veel karateka uit Armenië, Oostenrijk, Belarus, België, Frankrijk, Marokko, Nepal, Schotland, Slowakije, Suriname en Groot- Brittannië, die tot hun nationale kernploegen behoren. Daarnaast is het zwaar omdat het toernooi alleen een plus en een min klasse per leeftijdscategorie kent en er daardoor grote poules zijn.

Uitval door griep

Helaas strandden Glenn Leggedoor, Marin Hagenaar, Noah Niese, Michael Oostindie en Colin Vercammen in de voorrondes. Een aantal maal doordat het scheidsgerecht punten 'misten'. Op de toernooidag zelf kon Sarah Hagenaar vanwege een blessure niet starten in haar wedstrijd en moest Moussa Oueda ook zijn wedstrijd aan zich voorbij laten gaan als gevolg van griep.

Wissal El Boudakhani uitkomend in de categorie meisjes -12 jaar +35 kilo verloor de tweede ronde en plaatste zich direct voor de strijd om de derde plaats. Helaas moest zij met een klein puntenverschil in haar tegenstandster de meerdere erkennen en werd daarmee 5e.

Mex naar de finale

In de categorie meisjes -16 jaar + 56 kilo wist Nicky Gerritsen de halve finale te bereiken, helaas verloor ze deze partij en plaatste zich direct voor de strijd om het brons. Deze wedstrijd verloor zij op scheidsrechter beslissing en werd eveneens 5e. Mex Onderwater, deelnemer in dezelfde poule als Wissal, wist zeer knap de finale te bereiken en ook de eindstrijd wist ze naar haar hand te zetten en werd kampioen in haar klasse.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.