DSC09476Zaterdag 30 mei was een goede dag voor de jongens van CGV Zoetermeer. Zij hebben 2x goud en 2x brons gewonnen tijdens de Open Zuid-Hollandse kampioenschappen in Bergschenhoek. Er is geturnd met toestellen waar ook Nederlandse kampioenschappen op worden gehouden.

Tijdens de kampioenschappen is op veel niveaus geturnd. Vanuit CGV Zoetermeer hebben we op 11 van de 54 categorieën (9 divisies * 6 leeftijdscategorieën) kunnen inschrijven.

Twee keer goud en twee keer brons

De twee recreanten die mee hebben gedaan, hebben allebei een eerste prijs in de wacht gesleept. Tristan van den Heuvel won zijn medaille op Pupil niveau 14, 8e divisie en Rick Slingerland bij de Jeugd niveau 12, 7e divisie.

Jeroen Wigman (Junior 2, niveau 6, 3e divisie) heeft – zelfs nadat hij net hersteld is van een blessure aan zijn pols – een bronzen medaille in de wacht gesleept. Ook Luuk van Waaij (Jeugd niveau 8, 3e divisie) heeft een 3e plaats behaald, nadat hij zich knap heeft herpakt na het nipt missen van de landelijke finale – slechts 0,05 punt tekort. Komend weekend komt Luuk, dankzij zijn geweldige prestatie, nog een keer in actie in Leek tijdens de toestelfinale Sprong.

DSC09480 DSC09478 DSC09486

Naast de vier winnaars hebben nog 9 jongens van CGV Zoetermeer een mooie prestatie neergezet. De twee jongste selectiejongens (Benjamin niveau 10, talentendivisie) Jayden Paton en Samuel Keek zijn 11e en 15e geworden (van de 33). Zij hebben nieuwe onderdelen laten zien en wedstrijdervaring opgedaan.

Jelle van der Lans (Junior I, niveau 7, 3e divisie) heeft voor het eerst op een wedstrijd gereusd op de rek. Door de zenuwen bleef het bij een mooi leermoment, maar we hebben er alle vertrouwen in dat de reus de komende wedstrijd wel goed uitgevoerd zal worden. Calvin Schröder, die op een iets lager niveau mee turnde (Junior I, niveau 8, 4e divisie) heeft het prima gedaan en heel stabiele oefeningen laten zien.

Max Shirazi en Bas Feitsma (Instap niveau 10, 2e divisie), Dyon Nonnekes (Pupil niveau 10, 4e divisie) en Maceo Lens (Pupil niveau 9, 3e divisie) hebben allemaal hun eigen gestelde doelen gehaald en hoger gescoord dan de vorige wedstrijd, dus dat beloofd veel goeds voor de komende wedstrijden.

Bryan Korver heeft voor het eerst meegedaan bij Jeugd niveau 9 (4e divisie) en mag trots zijn op het resultaat.

Meer informatie

Meer informatie over de vereniging en het lesaanbod, vindt u op www.cgvzoetermeer.nl of op facebook: www.facebook.com/cgvzoetermeer.

In juni vinden de onderlinge wedstrijden van CGV Zoetermeer plaats.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-