Weekblad podiumThe Dutch Dragons op het podium in oranje shirts om hun 2e prijs op de 250 meter -

Regerend Nederlands drakenbootkampioen The Dutch Dragons heeft vorige week tijdens het Pinksterweekend in Hannover (D.) een sterk toernooi gevaren en een podiumplaats behaald op de 250 meter afstand in de Sport Basic klasse. Daarnaast wisten de Zoetermeerders zich goed staande te houden in de zwaardere Sport Premium klasse (beste 21 teams van de in totaal 42 deelnemende wedstrijdteams).

weekblad aktieVoor het eerst in 5 jaar kleurde het Duitse podium even oranje, en stonden The Dutch Dragons op het podium in Hannover, met een mooie 2e plaats voor de 250 meter afstand in de Sport Basic klasse.

Op de 500 meter afstand in de Premium Sport klasse moest het Nederlandse team zich staande houden in een sterk deelnemersveld, de betere topsport teams uit de eerste en tweede liga. Met een 17e plaats mochten zij zich weer tot de 21 sterkste teams rekenen. Het toernooi eindigden The Dutch Dragons met de lange afstand van 4 km, die traditioneel op Pinkstermaandag wordt gevaren. Met een 11e plaats eindigden zij helaas net niet in de top 10 van de Sport Premium klasse.

Toch kijkt het team tevreden terug op een succesvolle deelname aan het Hannover Drakenboot Toernooi dat al 21 jaar in het Pinksterweekend wordt gehouden.

“Dit is ons beste Hannover toernooi tot nog toe – we hebben snelle tijden gevaren en vallen ook nog eens in de prijzen. Al sinds een paar jaar zoeken we de uitdaging op in Duitsland, om in een sterke competitie te sparren. Onze trainingsmethodiek passen we daarop aan en zoeken continue naar verbetering in techniek en tactiek. De prijs is een mooie bekroning op ons harde trainen in de afgelopen maanden - maar smaakt naar meer!”, aldus trainer Erwin van Osch.

Meer weten over drakenbootracen? Kijk op www.thedutchdragons.nl.

The Dutch Dragons zoeken nog leden! Wil je een keer meetrainen om deze bijzondere sport te ervaren? Je kunt in ieder geval 3x gratis meetrainen om kennis te maken met dragonboatracing. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotograaf: Ron de Bruin

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-