Maar liefst 58 teams met totaal zo'n 475 kinderen van 6-8 jaar, kwamen zondag 7 juni van heinde en verre om mee te doen aan het grootste hockeytoernooi van de regio. Het Beach-petjestoernooi wordt jaarlijks georganiseerd door MHCZ

De enthousiaste kinderen speelden in de meest kleurrijke 'beach outfits' hun vijf hockeypartijtjes van 20 minuten, waarbij de 1e jaars F in 3-tallen speelt en de 2e jaars F spelertjes in 6-tallen. Standen van deze wedstrijdjes worden niet bijgehouden omdat spelplezier en meedoen belangrijker is dan winnen. Er werden wel veel leuke prijzen uitgereikt voor allerlei leuke competitieve spelletjes. Naast de hockey was er voor de deelnemertjes volop vermaak zoals het verven van een strandlaken, je uitleven op een springkussen, schminken of meedoen aan spelletjes als estafette en de populaire spring attractie 'last one standing'.

Foto: Dansende en zingende kinderen tijdens de warming-up op hockeyclub MHCZ.

Fotograaf: Marcel van der Kroft / MHCZ

MHCZ beach petjestoernooi

 

De dag begon met een gezamenlijke warming up waarvoor alle deelnemende teams van tevoren de liedjes en de dansjes toegestuurd hadden gekregen, zodat ze konden oefenen. Mede-organisator Lison de Beer: "Ik kreeg kippenvel bij het zien van de honderden kinderen die gezamenlijk de ingestudeerde dansjes deden bij de liedjes. Voor mij het mooiste moment van de dag."

Floris Beentjes (7) uit Hoofddorp ging tussen de wedstrijdjes door met zijn teamgenootjes van MHCZ Bennebroek JF1 op de 'strandfoto'. "Ik vind het hier heel leuk, we hebben tot nu toe alles gewonnen en nog geen tijd gehad voor alle spelletjes maar dat 'spring ding' gaan we dadelijk doen, die is echt heel leuk," zei Floris.

Het leukst verklede team van dit jaar was het F1-meisjesteam van Leonidas uit Rotterdam. Niet alleen de meiden van dit team hadden een kleurrijke 'beach outfit' aan maar ook hun coaches en supporters.

Naast de toernooicommissie bestaande uit Petra Vink, Bella Overgoor en Lison de Beer werkte een team van 17 jonge vrijwilligers mee. Samen met de leden van de jongste jeugdcommissie, maakten ze er een geslaagde feestelijke en sportieve dag van in het zonovergoten Van Tuyllpark. MHCZ laat met dit toernooi al de kleinste jeugd ervaren dat hockey een heel gezellige sport is.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-