DSCN6952Erepodium Benjamins: v.l.n.r. Stephane Ganeff (drie maal deelnemer Olympische Spelen), Simon van Gastel (2, Zaal Kardolus), Emma Enderman (1) en Jesse Pieper (3)

De Zoetermeerse schermers van Schermzaal Kardolus moesten 6 juni alle zeilen bijzetten. Het waren pittige duels in de finale om de Gerda Kardolus-Rolving Trofee. Er werd geschermd op degen, jongens en meisjes gemengd.

DSCN6950In de ochtend stonden maar liefst twee schermers van Schermschool Kardolus op het erepodium in de categorieën Kuikens (2005-06) en Benjamins (2003-04). Maurits Remmen van Schermzaal Kardolus werd eerste bij de Kuikens en wist deze wisselbeker in Zoetermeer te houden. De overwinning bij de Benjamins was voor Emma Enderman (2003), van de Leidse schermschool A.E.W. Simon van Gastel van Schermzaal Kardolus) werd eervol tweede.

In de middagronde werd er fel gestreden om de bekers in de categorieën Pupillen (2002-01) en Cadetten (1999-2000). Bij de Pupillen nam Jasper Haremaker van Déropement de wisselbeker mee naar Zutphen. Thomas Lugtenburg van A.E.W. uit Leiden eindigde als eerste bij de Cadetten.

Volgend jaar is er weer een editie van deze competitie, die is opgedragen aan mevrouw Kardolus. Zij overleed in 2010. Ze was ruim 50 jaar actief in de schermsport o.a. als schermster, scheidsrechter, secretaris van de regio Zuid-Holland en van de Zoetermeerse schermvereniging, medeorganisator van de wereldbekerwedstrijden om de Neêrland Trophée en begeleidster van de jeugd. Voor haar verdiensten voor de schermsport werd zij in 2009 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto (links): Maurits Remmen (zaal Kardolus) ontvangt de wisselbeker categorie Kuikens uit handen van Olaf Kardolus (voormalig Nederlands kampioen)

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-