Race the dragon AlkmaarFinale race tussen United Dragons uit Alkmaar (links, in geel/zwart) en The Dutch Dragons (rechts, oranje/blauw)

Drakenbootvereniging The Dutch Dragons heeft afgelopen weekend overtuigend gewonnen in de tweede competitie wedstrijd tijdens Race the Dragon in Alkmaar. Naast de snelste dagtijd van 50.79 seconden, gingen zowel de eerste prijs (200m sprintafstand) als ook de competitiepunten mee naar huis. Hiermee staan de Zoetermeerders boven aan in het NDBF-klassement.

De NDBF-competitiewedstrijd werd gelijktijdig gehouden met het Race the Dragon evenement, waarbij gelegenheidsteams tegen elkaar strijden op het water. Dankzij het zonnige weer en het (winkel) publiek was het een gezellige drukte langs kanaal in het centrum van Alkmaar. Naast het aanmoedigen van de gelegenheidsteams, was er ook veel belangstelling voor het spektakel dat de wedstrijdteams verzorgden.

“Drakenbootracen op topsportniveau is een explosieve krachtsport, maar in Nederland proberen we er toch meer een breedtesport te maken, toegankelijk voor meerdere doelgroepen. Juist op gelegenheden als deze laten we toch mooi zien dat een event-sport ook een heuse wedstrijdsport kan zijn”, licht voorzitter Arno Heins toe.

The Dutch Dragons juicht dan ook toe, dat er via gelegenheidsfestivals als het eigen Dutch Dragons Drakebootfestival (20 juni a.s. in Oosterheem) en de dragonboatraces tijdens de Leidse Lakenfeesten (27 juni a.s.) deze bijzondere sport een ‘podium’ krijgt om zichzelf te promoten.

Meer weten over drakenbootracen? Kijk op www.thedutchdragons.nl  of volg ons op Facebook.

The Dutch Dragons zoeken nog leden! Wil je een keer meetrainen om deze bijzondere sport te ervaren? Je kunt in ieder geval 3x gratis meetrainen om kennis te maken met dragonboatracing. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotograaf: Ron de Bruin

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-