20150530 52640Er was door de gemeente 150.000 euro toegezegd voor de hard nodige renovatie van de kleedkamers van de club, zo schrijft het bestuur van FC Zoetermeer op hun site. Op 28 mei kregen zij echter een brief dat de verbouwing is afgeblazen, terwijl die op 15 juni zou moeten beginnen.

 

Op de site schrijft het bestuur van FC Zoetermeer:

“Het bestuur van FC Zoetermeer heeft met verbijstering kennis genomen van een onverwacht besluit van de gemeente Zoetermeer om de lang verwachte verbouwing van onze kleedkamers uit te stellen.

Op 8 juni heeft onze voorzitter in een gemeenteraadsvergadering gevraagd om de verbouwing alsnog volgens afspraak de komende weken te realiseren.”

 

Wat vooraf ging

fczoetermeerVolgens FC Zoetermeer is er in september 2014 door de wethouder van sport Mariëtte van Leeuwen de club aangegeven dat zij de kleedkamers zouden kunnen worden opknapt. Deze kleedkamers zijn eigendom van de gemeente, de voetbalclub betaald hier huur voor.

De club is gestart om alle voorbereidingen te treffen voor deze renovatie. Op 28 mei kwam echter het bericht bij het bestuur binnen dat de verbouwing afgeblazen zou worden. Het bestuur van FC Zoetermeer had hier veel vragen over en heeft deze gesteld tijdens een inspraak bij de raadsvergadering, na verzending van een brief met alle vragen aan de gemeente.

Deze vragen waren onder andere: ‘Waar is de 150.000 euro voor de verbouwing gebleven?’ en ‘waarom is er op zo een laat moment gecommuniceerd dat de verbouwing niet door kan gaan?’

 

Kleedkamers in afbraak status

In een eerdere brief heeft het bestuur van de club laten weten dat een bedrijf gaten in de plafonds en wanden heeft gemaakt ter voorbereiding van de verbouwing. Ook is er al tijden geen klein noodzakelijk onderhoud gedaan. Het bestuur noemt de staat van de kleedkamers: ‘In afbraak status.’

Ook geeft het bestuur aan dat dit niet de eerste keer is dat afspraken niet nagekomen worden en vraagt zich af wie de persoon bij de gemeente is die telkens de onderlinge afspraken niet na komt.

De voetbalclub uit Rokkeveen geeft aan dat zij nog geen antwoorden heeft gehad van de wethouder en dat zij verwachten deze week antwoord te krijgen van de wethouder. Het bestuur neemt aan dat de verbouwing alsnog kan plaatsvinden deze zomer.

 

De redactie van Zoetermeer Actief heeft inmiddels de gemeente om een reactie gevraagd.

-advertenties-

-goede doel-