Op vijf juni heeft korfbalvereniging De Meervogels naar buiten gebracht dat zij slachtoffer is geworden van financiële malversaties. Het bestuur laat weten:

“Er is geld verdwenen uit de kas(sa), uit het KombiFit+ geldkistje én, het meest treurige, uit de fooienpot die bestemd is voor het Meervogels jeugdkamp.” De schade voor de club is fors en bedraagt tot zover zij nu weten:

 

3500 euro schade door diefstal

meervogels kampioen“De schade die we hebben ondervonden wordt nu geschat op minimaal € 3.500, =. (Kassa € 3.100, =, KombiFit+ ca. € 250, = en Fooienpot ca. € 150, =). Nog niet alle transacties zijn inzichtelijk gemaakt dus het exacte eindresultaat kan nog wijzigen,” zo is op de clubsite te lezen.

Voor de club leek deze diefstal extra slecht uit te komen omdat ook een sponsor niet leek te kunnen betalen. Gelukkig voor de club is dit inmiddels al wel gebeurd en heeft deze sponsor toegezegd bij de club te blijven.

Om financieel gezond te blijven heeft het bestuur acuut drie maatregelen moeten nemen. Zo is per direct een verhoging van de prijzen in de kantine doorgevoerd, gaat de contributie op 1 juli met maar liefst 6,4% omhoog en gaat men proberen de zaalhuur (voor training) terug te brengen.

 

Verhalen op de dader

De voorlichter van De Meervogels, Eric Plugge verteld dat het gaat om het gedrag van één persoon. Het bestuur zal de schade van de diefstal op de dader gaan verhalen. Eric geeft aan: "Wij hebben nog geen schuldbekentenis. Wij willen dit in eerste instantie onderling oplossen en zijn bereid om de mogelijkheid te bieden tot een aflossing in termijnen. Wanneer onderling overleg geen effect zou hebben, zullen wij juridische stappen ondernemen."

"Zo'n situatie als deze is voor onze club nieuw. Het bestuur merkte dat het veel onrust onder onze leden veroorzaakte. Daarom hebben wij ervoor gekozen om openheid van zaken te geven. Dit natuurlijk ook met oog voor de privacy van de dader," vertelt Eric.

De maatregelen zijn berekend op een groter bedrag dan dat wat er nu vermist wordt en Eric laat weten dat wanneer er geld teruggevorderd is, de maatregelen ook teruggedraaid zullen worden.

Vooruit kijken

De bestuursleden geven aan dat zij vooruit willen kijken en maatregelen nemen om herhaling te voorkomen en wil zich vooral richten op het komend sportief seizoen. Eric zegt hierover: "Wij gaan in augustus het buitenseizoen in. Zodra dit afgelopen is, weten we hoe we er financieel voor staan. Als alles gunstig voor ons uit pakt, is het schappen van trainingsuren in de zaal, zeg maar de zaalhuur besparing, mogelijk niet of minder nodig."

Het bestuur wil het mogelijk verlies dit boekjaar afhandelen, zodat eventuele financiële tegenvallers in de toekomst niet dubbel zo zwaar wegen door dit voorval.

 

Diefstal uit de clubkas komt helaas vaker voor bij clubs. In 2013 kwam naar buiten dat de andere Zoetermeerse korfbalvereniging het slachtoffer was van diefstal. Lees: enorme-fraude-bij-phoenix-en-anbo

-advertenties-

-goede doel-