DSC 3449

Karatevereniging Tomo no Kai is opgericht in 1990 en bestaat dit jaar alweer 25 jaar. Het clubtoernooi, onder de leden beter bekend als het Tomotoernooi, wordt alweer voor de twintigste keer georganiseerd. Bij deze wedstrijden kunnen kinderen ervaring opdoen met het deelnemen aan wedstrijden.

Tijdens de wedstrijden worden er door de deelnemers kata gelopen die bij hun bandkleur passen. Een kata is een vastgestelde vorm waarbij verschillende bewegingen in een bepaalde volgorde gelopen moeten worden. "Je kunt het ook zien als een schijngevecht tegen meerdere denkbeeldige tegenstanders," zegt Mark Neijssel, een van de jubilerende leraren van de vereniging.

De leerlingen zetten de twee sensei, Mark Neijssel en zijn vrouw Rita Soutendijk, ook in het zonnetje. Ze moesten op het hoogste podium plaatsnemen en mochten daar een beker in ontvangst nemen voor 1e plaats Beste sensei van het jaar 1990-2015.

DSC 3343 DSC 3434

Zilveren feest

Na afloop van het toernooi werd het 25-jarig bestaan van de vereniging gevierd. Leden en oud-leden ontmoetten elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. Er werden herinneringen opgehaald en vriendschappen hernieuwd. Onder sommige oud-leden begon het karatevirus zelfs weer te kriebelen: ze wilden graag weer starten met trainen. Natuurlijk werden zij met open armen ontvangen.

De winnaars

Natuurlijk zijn er ook winnaars bij het toernooi. Alle deelnemers winnen sowieso aan ervaring en plezier, maar heel veel deelnemers gingen ook met een mooie beker naar huis.