finale foto 708x350Afgelopen zaterdag was de dag dan eindelijk aangebroken voor de 100 teams die zich hadden gekwalificeerd op de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’. De finaledag van de ‘Nationale Straatvoetbalkampioenschappen werd georganiseerd door de Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN). Teams uit het hele land in de leeftijdscategorieën 6-9 jaar, 10-12 jaar en 13-15 jaar hebben gestreden om de titel ‘Beste straatvoetbalteam van Nederland’. Uit Zoetermeer deed in de leeftijd van 6-9 jaar het team van Soccer Stars mee aan deze kampioenschappen.

In de ochtend trapten de 6-9 jaar (mix), 10-12 jaar (jongens en meiden) en 13-15 jaar (meiden) af voor een aantal spannende partijen. Na de poulefase was er tijd voor een dansoptreden van Moves en een muziekoptreden van Cho. Teams die zich hadden geplaatst voor de finales hadden de tijd om zich op te laden voor de finales en konden ook genieten van een optreden van freestyler Soufiane Bencok.

In de finales bloeide de spanning weer op en werd er gestreden om de prijzen. In de categorie 6-9 jaar bleek Soccer Stars uit Zoetermeer te sterk voor The Pointwood Streetboys. In de finale werd het 5-3 in het voordeel van de Soccer Stars. Als derde eindigden De Berkelse Boys, die in de troostfinale te sterk waren voor H.W.D.S.

Voor het podium verzamelden zich tientallen teams om te genieten van de optredens. Ook de verschillende randactiviteiten werden drukbezocht. Zo was er op de finale ruimte voor een pannakooi, springkussen, paaltjes-voetbal, punten-schieten en een snelheidsmeter, die erg in de smaak vielen bij de deelnemers.

6-9 jaar (mix):

1       Soccer Stars (Zoetermeer)

2       The Pointwood Streetboys (Helmond)

3       De Berkelse Boys (Lansingerland/Bergschenhoek)

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-