20150621 Marisa balk NK2015 1Turnster Marisa Koedoot van Turnvereniging Pro Patria Zoetermeer heeft tijdens het evenement Fantastic Gymnastics, op 21 juni in Ahoy Rotterdam een zilveren medaille weten te behalen in de NK toestelfinale balk. Tijdens haar comeback wist zij op dit toestel een zeer elegante oefening neer te zetten.

20150621 Marisa balk NK2015 2De 14-jarige Rotterdamse traint bij gymnastiekvereniging Pro Patria Zoetermeer en werd voorgaande jaren gezien als veelbelovend talent in de turnsport. Ze werd onder andere Nederlands Kampioene in de categorieën Instap (2010), Pupil 1(2011) en Jeugd 1 (2013). Maar door blessureleed en operaties aan haar knie en elleboog, moest Koedoot twee jaar lang revalideren.

Het was nu tijd om in haar woonplaats Rotterdam tijdens het NK in Ahoy een comeback neer te zetten. Doordat ze nog niet volledig fit was, werd er besloten om alleen deel te nemen aan het toestel balk. Op zaterdag was de plaatsing voor de toestelfinale, die op zondag gehouden werd. Hier zette zij een elegante balkoefening neer, die voldoende was om zich als 4e te plaatsen voor de finale.

Tijdens die toestelfinale kwam zij als laatste in de ronde aan zet en maakte een fantastische oefening waar. Aangemoedigd door een vol sportpaleis liet zij met elegantie en passie zien dat ze weer terug is op topniveau in de turnwereld. Ze werd beloond met een zilveren plak.

Marisa Koedoot is zelf erg te spreken over haar prestatie: “Ik keek heel erg uit naar dit moment, want de afgelopen twee jaar zijn zwaar geweest. Ik had er ontzettend veel zin in en heb enorm genoten in Ahoy. Om je balkfinale te turnen in je eigen woonplaats Rotterdam en op zo’n leuk evenement te staan, maken dat alleen nog maar mooier. Trots ben ik zeker en nu keihard werken aan mijn verdere comeback!”

Ook haar coach is trots op haar prestatie: “Ze heeft op dit NK laten zien de mentaliteit te hebben die nodig is om te blijven vechten voor turnen op het hoogste niveau. Dit heeft ze gedaan door op een schitterende manier terug te komen”, aldus coach Vincent Vermeulen.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-