Orkando Gotschin

In het weekend van 20 en 21 juni heeft Pro Patria enorme successen geboekt op het Nederlands Kampioenschap Trampolinespringen in Ahoy Rotterdam. Maar liefst 13 medailles wisten de Zoetermeerse springers in de wacht te slepen. De kroon op de zegereeks is de prestatie van Orlando Götschin, die ondanks een pijnlijke voetblessure zijn nationale seniortitel van vorig jaar overtuigend verlengde.

Ook Zoetermeerder Maxim van Zeijl won samen met zijn synchroon partner de Nederlandse titel. Bij de dames senioren was het de Pro Patriaanse Jackie Lionahr, die samen met haar synchroon partner de gouden plak veroverde. Haar clubgenote Ashley Kuijper zette ook een goede synchroonprestatie neer door met haar partner 4e te worden op dit NK.

Medailles D klasse

In de D klasse zijn er individueel 4 medailles gewonnen waaronder 2 gouden, 1 zilveren en 1 brons. Sandra Rakhorst goud in klasse senioren gemengd; Laurine Jonk zilver in klasse junioren gemengd; Richard van Overbeeke goud in klasse pupil jongens; Roos d'Ancona brons in klasse pupil meisjes

Synchroon zijn er in de D klasse 3 gouden en 1 zilveren medaille behaald. Deze D klasse is de best presenterende klasse van Pro Patria op dit NK. Het zijn Anouchka van Haaren en Suman Ramharakh goud in klasse pupil meisjes; Amber Klooswijk en Melissa goud in klasse jeugd meisjes; Richard van Overbeeke en Duncan Reijersen zilver in klasse pupil jongens; Sandra Rakhorst en Laurine Jonk zilver in klasse senioren gemengd.

Ook zijn er een aantal prijzen gehaald in de E klasse namelijk 1 goud en 1 zilver met de individuele wedstrijd. E pupil gemengd Meike Cammeraat goud; E jeugd gemengd: Judith D'Ancona zilver. Al met al hebben de springers van Pro Patria laten zien wat ze in huis hebben. Het nationaal kampioenschap in AHOY te Rotterdam werd voor de Zoetermeerse trampolinespringers het sportieve hoogtepunt van het seizoen.

Reizen naar Alkmaar

Uitgezonderd Orlando Götschin en Maxim van Zeijl trainen de Zoetermeerse trampolinespringers in de Noordwester Hal aan de Buytenparklaan. Voor Götschin en Van Zeijl is de Noordwester Hal niet hoog en veilig genoeg. De inmiddels 4-voudig titelhouder Orlando Götschin, woont doordeweeks in Den Bosch, waar hij in de permanent ingerichte en beschikbare trampolinehal van FlikFlak traint. Maxim van Zeijl is om gelijke redenen uitgeweken naar Alkmaar. Hij reist dagelijks op en neer. Ook daar is een trampolinehal die qua hoogte en veiligheid voldoet voor het internationale niveau.

Trampolinehal in Zoetermeer?

Pro Patria hoopt met steun van het gemeentebestuur binnen enkele jaren wel te kunnen beschikken over een permanent ingerichte trampolinehal, die voldoet aan de internationale maatstaven. Dat is dan net op tijd voor de vele talenten die deze maand de nationale kampioenschappen met eremetaal afsloten. Pro Patriaan Orlando Götschin zou het fantastisch vinden om dan zijn training in Zoetermeer voort te zetten.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-