sgwzc 29 9

Esther Klok vier keer scorend voor SG WZC (Foto: OttenZien.nl/Olaf Otten)

De Zoetermeerse waterpolodames SG WZC verloren hun eerste wedstrijd in de Eerste Klasse met het kleinst mogelijke verschil. De gasten uit Dordrecht bleken net wat effectiever: 10-11.

De promovendus uit Zoetermeer speelde nog nooit op dit niveau en aan alles was te merken dat de ploeg moest wennen. Ondanks dat SG WZC geen punten overhield aan dit duel, was de vuurdoop toch goed bevallen en bewees de ploeg op dit niveau met heel hard werken goed mee te kunnen draaien. De opgelopen achterstand in het eerste kwart werd in het tweede bedrijf weggepoetst. Een ontketende Esther Klok maakte in deze periode een waardevolle hattrick en zette hiermee de Zoetermeerse equipe naast en vervolgens langs Dordrecht. Ook in het derde deel had SG WZC qua spel en scoreverloop lang de overhand. Een mooie opsteker. WZC creëerde voldoende kansen, maar miste de effectiviteit om deze allemaal in doelpunten om te zetten. Dordrecht deed dat slimmer waardoor er een terechte 10-11 uitslag op het bord kwam te staan.

Volgende week zaterdag gaan de dames naar Haarlem. Om 19:40 uur zal in zwembad De Planeet het eerste fluitsignaal klinken.

SG WZC - MNC Dordrecht: 10-11

Periodestanden: 0-2, 4-2, 3-4, 3-3

Doelpunten SG WZC: Esther Klok 4x, Wendy van Dijk 3x, Marise de Groot 2x, Mariska L’Herminez 1x

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-