20150530 52640Na uitschakeling in de beker was de eerste wedstrijd in de competitie tegen Haastrecht, geen onbekende tegenstander, ook vorige seizoen zaten zij in de poule. Haastrecht betrad met nagenoeg dezelfde spelers het veld, bij FC Zoetermeer kwamen veel nieuwe spelers het veld op voor de club.

Iedere thuiswedstrijd opent de pupil van de week de wedstrijd, deze keer was de eer aan Finn Kruysifix die de aftrap mocht nemen. Nadat Finn de keeper van Haastrecht passeerde met een heuse panna volgde de echte aftrap.

Veel druk naar voren leverde in korte tijd al wat kleine kansjes op, pas echt gevaarlijk was het bij de eerste corner, de kopbal ging net naast. De volgende corner die enkele minuten later volgde was het wel raak: Roald Houterman knikt de bal krachtig in en zet tot de rust 1-0 op het scorebord.

In de eerste fase van de tweede helft wordt er wat beter gevoetbald, niet direct de diepte zoeken maar gewoon voetballend opbouwen. Na het prima doorsteken op het midden van Mitchel van Alem en de net zo mooie pass die daar aan vooraf ging volgt de 2-0 op het scorebord.

Haastrecht is eigenlijk alleen maar in staat in deze fase om snel de lange bal te spelen, echt gevaarlijk wordt het niet vanaf hun kant. 10 minuten voor tijd wordt de wedstrijd op slot gegooid, maar invaller Chris Rog trekt het gat in op het middenveld en krijgt een pass op maat mee waarna hij alleen op de keeper af kan en koelbloedig de bal in het net laat belanden.

Echter was de koek nog niet op en 4 minuten voor tijd mag John den Dulk na een bal uit de kluts ook alleen op de keeper af en ook die rond keurig af: 4-0 is de eindstand van deze eerste competitiewedstrijd.