Voetbal - Na de 5-1 nederlaag, van zaterdag 12 september, tegen WDS (Waarder Driebruggen Samen) uit het pittoreske Driebruggen, weten de spelers van het Zoetermeerse DWO dat het andere krachten aan zal moeten spreken om in klasse 3A een rol van betekenis te kunnen gaan spelen.

dwoVanaf de allereerste minuut hadden de spelers uit Zoetermeer gewaarschuwd moeten zijn voor de speelwijze van hun tegenstanders. WDS startte de wedstrijd in een hoog en agressief tempo waarmee DWO grote moeite had en nauwelijks in hun eigen spel kwam. Raakte WDS aanvaller Lourens Uiterwijk in de 7e minuut nog ongelukkig de paal van het DWO doel, enkele minuten later was hij met zijn actie wel trefzeker en kon hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong schieten. Gaandeweg de eerste helft probeerde DWO onder de druk van hun tegenstanders uit te komen, maar toch mocht WDS na een half uur spelen op een 2-0 voorsprong komen nadat Mark van Bentum de makkelijk verkregen strafschop wist te verzilveren. Vervolgens schoot DWO spits Romano Seedorf na een uitstekende voorzet van Delano Plomp de aansluitingstreffer binnen en had Plomp even daarna de kans om op gelijke hoogte te komen, maar zijn schot mistte doel. In de slotminuut van de eerste helft was het wederom Uiterwijk die profiteerde van het ongeconcentreerde spel van enkele DWO spelers en kon hij zijn elftal op een 3-1 voorsprong schieten.

Na de rust

Na de pauze leek het erop dat DWO trainer Sacha Tuit zijn spelers onder de thee had wakker geschud. Gedurende de tweede helft bleken paal, kruising en lat hen echter in de weg te zitten.
Nadat daardoor irritaties binnen het elftal van DWO ontstonden, mede ook door het gebrek aan vechtlust en scherpte, wist WDS speler Rick Wils DWO doelman Milan Klein met een kopbal te verrassen en de stand op een 4-1 voorsprong te zetten. Voor de statistieken maakte Arjan de Vries er vervolgens ook nog 5-1 van. Komende zaterdag speelt DWO in Benthuizen weer een uitwedstrijd tegen BSC’68. Met beide benen op de grond weten de blauwwitten zich dan hopelijk weer te herpakken.