CSC 0388Dylon Ligeon van DSO in de aanval


De streekderby was vooraf interessant omdat zowel thuisclub DSO als SEV in de middenmoot verkeren met beide drie punten uit twee wedstrijden. Na een goed begin van SEV was het uiteindelijk DSO dat, via een af en toe onnavolgbare Rafik el Ousrouti (tweemaal scorend) de punten thuis hield.
Na enig aftasten was het SEV dat aanvankelijk de boventoon voerde met een kopbal van Rob van Min, die doelman Ismael Oruc onschadelijk maakte. Nadat het aftasten voorbij was, kwam nog net voordat het eerste kwartier voorbij was DSO redelijk gemakkelijk op voorsprong. Balverlies in de frontlinie bij SEV bracht de bal bij Björn Blom, die direct zijn medespeler Rafik el Ousrouti aan het werk zette. Deze speler, met trainer Feizel Soekhai overgekomen van TAC’90, bracht eerst het centrum van SEV in verwarring. Vervolgens omspeelde hij de uitgelopen SEV-doelman Leander Verwoerdt en scoorde in het lege doel: 1-0.
SEV is die klap in feite niet meer te boven gekomen. Ondanks – in totaal – twaalf hoekschoppen heeft SEV aanvallend (te) weinig laten zien c.q. afgedwongen. Sterker, vijf minuten voor rust liet weer Ousrouti met een steekpass – door het centrum (!) – Jersylee Riley de 2-0 aantekenen. SEV-doelman Leander Verwoerdt voorkwam daarna met de voet de 3-0, waardoor SEV nog enigszins in de wedstrijd bleef en met een 2-0 achterstand kon gaan rusten.


Hoekschoppen
Direct na de thee, mening toeschouwer was nog niet uit de kantine, kon Ousrouti wederom het SEV-centrum voor schut zetten en de 3-0 aantekenen. De wedstrijd was hiermee gespeeld. SEV ging wel rustig verder met het verzamelen van hoekschoppen, maar die bleven nagenoeg zonder gevaar. De Leidschendammers zagen Stefan Duppen en Tim Orta geblesseerd uitvallen, terwijl de ziekenboeg al overvol zit.
Toch rechtte SEV, na een uur wedstrijd, enigszins haar rug. Na een prima aanval over meerdere schijven kon Milan van der Veer 3-1 scoren. Het Leidschendams publiek hoopte nog op een stunt, maar dat was hopen tegen beter weten. Na de 3-1 verscheen DSO nog zeker zesmaal (!) vrij voor het SEV-doel, mede omdat de bezoekers eigenlijk alleen aan aanvallen dachten. Een monsterscore bleef echter uit, want DSO faalde voor het vijandige doel en spaarde in feite SEV, dat vooraf meer van dit duel had verwacht. DSO is op de goede weg, al is dat met drie gespeelde wedstrijden nu nog moeilijk te zeggen.

Tekst: Nico Mos
Foto: Eric de Wit

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

http://www.birds-zoetermeer.nl/

www.cgvzoetermeer.nl

http://sportschooldagraca.nl/

http://e-rolstoelhockey.doing.nl/,  http://doing.nl/

http://www.fczoetermeer.nl/

http://propatria.nl/

http://www.schermschool-kardolus.nl/

http://www.svphoenix.nl/

http://www.svdso.nl

http://www.svdwo.nl/

http://www.sg-wzc.nl/

http://swim-en-smile.nl/

http://www.taverzo.nl/overzicht

http://www.tenniscentrummeerzicht.nl/

www.tomonokai.nl

http://www.yvz.nl/

http://www.wvz.nl/

http://www.zoetermeerpanters.nl/

 www.zovoc.nl 

 

-advertenties-

-goede doel-