Bakker WouterMet een 3-3 gelijkspel mochten zowel DWO als BSC ’68 tevreden zijn. Na de eerste helft had DWO bij rust al op een onoverbrugbare voorsprong kunnen staan. In de tweede helft kwam BSC’68 sterk terug en werd het uiterst spannend tot de allerlaatste seconde.

Neutrale toeschouwers zouden zeker het meest aan hun trekken zijn gekomen tijdens deze bijna-derby binnen het grensgebied van Zoetermeer. Vanaf de allereerste minuut domineerde DWO het spel en leek het op weg om de nederlaag van een week eerder snel weg te poetsen. In de vierde minuut kwam Delano Plomp na een uitstekende voorzet van Kevin Mbemba alleen voor BSC ’68-doelman Erik Meijer, maar deze wist het schot te keren, waarna Romano Seedorf in de rebound de bal richting Benthuizen schoot. Twee minuten later was het voor DWO wel raak. Met een identieke aanval als even daarvoor wist Plomp het doel nu wel te raken. DWO ging na deze 0-1 voorsprong goed door. Na vijftien minuten spelen combineerden Wouter Bakker en Marko Grootveld de verdediging van BSC ’68 uiteen en schoot Bakker de 0-2 binnen. Pas na een half uur spelen kreeg BSC ’68 de eerste grote mogelijkheid om iets terug te doen, maar het schot van Thijs de Ruiter ging rakelings voor het DWO-doel van Milan Klein langs. De spelers van DWO namen direct het heft weer in handen en Plomp kon na weer uitstekend aangeven door Mbemba de 0-3 voorsprong binnen schieten. De strijd leek gestreden. Plomp kreeg zelfs nog de mogelijkheid om een hattrick te maken maar bij deze poging stond Meijer in de weg. Tegen de verhouding in kwam BSC’68 vlak voor het rustsignaal op 1-3 terug nadat Jelle Verhoeff de via Klein terugkaatsende bal het DWO-doel inwerkte.

Na de rust kwam BSC’68 door tactische wisselingen beter uit de kleedkamer dan DWO. De spelers van DWO kregen veel minder speelruimte dan voor rust en werden tot ver in hun verdediging teruggedrongen. Voordat Bakker met een blessure het veld moest verlaten, had hij alleen komend voor Meijer de mogelijkheid om de wedstrijd op slot te schieten, maar wederom stond de doelman in de weg. Binnen vier minuten kwam BSC ’68 vervolgens op gelijke hoogte met doelpunten van Verhoeff en Van de Berg. Nadat DWO met tien man verder moest, na de rode kaart van Grootveld, werd het nog meer met de rug tegen de muur geplaatst. BSC ’68 probeerde met hoge ballen in het zestienmetergebied op voorsprong te komen maar DWO-doelman Klein verdedigde zijn doel met goede reddingen. Tot in de allerlaatste minuut van de door scheidsrechter De Graaf zeer ruim bijgetelde blessuretijd bleef het uiterst spannend maar bleef de stand voor beide elftallen op 3-3 staan. Komende zaterdag speelt DWO om 14:30 uur thuis tegen koploper Reeuwijk.