sgwzc21 9Marjolein Brummelkamp (witte cap) zorgde met haar eerste treffer ook voor het eerste doelpunt van SG WZC dit seizoen. (Foto: Olaf Otten)

De Zoetermeerse waterpolodames openden het seizoen met een wedstrijd in de eerste ronde van de ManMeer!-Cup. SG WZC nam het in een sfeervol thuisbad De Veur op tegen Z&PC Rotterdam. De gasten eindigden vorig seizoen op een derde plek in de competitie. SG WZC stond een plekje lager, zei het in een andere poule. De thuisploeg beleefde een prima middag. Rotterdam werd met een 16-5 nederlaag huiswaarts gestuurd.

De Zoetermeerse dames hadden het in de eerste twee kwarten lastig. De handige routiniers van Rotterdam zorgden ervoor dat de WVZ/ZVZ Combinatie alle zeilen bij moest zetten. In aanvallend opzicht was het vizier nog wat roestig. Na een lange zomerstop ontbrak in de beginfase de scherpte. Via 4-1, 4-3 en 5-5 stond er halverwege een benauwde 6-5 op het bord. Naarmate de wedstrijd zich verder ontwikkelde en er van speelheft was gewisseld, ging WZC steeds beter spelen. Verdedigend waren de zaakjes goed op orde en aanvallend werd er beter tussen paal en lat geschoten. De hele tweede helft wist Rotterdam niet meer te scoren. WZC deed dat wel. In periode liefst zes maal en in het laatste deel nog eens vier maal. Eindstand 16-5.

Deze mooie overwinning zal de Zoetermeerse ploeg vertrouwen geven richting de eerste competitiewedstrijd. Aanstaande zaterdag is in de Veur MNC Dordrecht te gast. Het treffen begint om 19:55 uur.

 

Heren 1 handhaafde zich afgelopen seizoen na promotie in juni 2015 in de landelijke Tweede Klasse.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-