DSC 3005Korfbalvereniging Z.K.V. De Meervogels heeft na een moeizame start en nederlagen tegen Swift en GKV (G) de weg omhoog ingezet. Vorige week werd het ervaren Excelsior uit Delft opzij gezet en afgelopen zaterdag was het de beurt aan Tjoba uit Zeeland om partij te geven aan de ploeg van de nieuwe trainer Glenn de Vries.

Op het zonovergoten terrein aan de Paltelaan in Zoetermeer was het in het begin een gelijkwaardig opgaande strijd. De Meervogels nam het initiatief en de voorsprong maar Tjoba herstelde de schade en halverwege de 1e helft had dat een 5-5 stand tot gevolg.

Het spel van Meervogels kenmerkt zich dit seizoen door een gevarieerdere spelopvatting ten opzichte van het afgelopen seizoen. Veel beweging rondom de korf met verassende aanvallende elementen die niet altijd even stroken met de gebruikelijke korfbal spelvormen. Coach Glenn de Vries noemt dit ‘een georganiseerde chaos’.

Deze spelopvatting zorgde ervoor dat Meervogels vanaf de 5-5 het heft in handen nam. De veel scorende Lars van der Weg – in deze wedstrijd goed voor maar liefst 10 treffers !! – werd gesteund in zijn vak door de jonge hond Thom Weidmann die met zijn bewegelijke spel menig speler het al moeilijk heeft gemaakt. Tel daarbij op de ervaring van Monique Obdeijn en de vanuit de jeugd doorgestroomde Daphne van Zweden en dit is 1 vak dat sterk opereerde tegen Tjoba.

DSC 3054 DSC 3077

In het andere vak de spelers die een aantal jaar in Meervogels 1 spelen, Larissa van Velzen en Tariq de Wit die op hun beurt vergezeld worden door de onstuimige Roy de Vrije en hardwerkende Kelly Plugge. Al met al een achttal dat vanaf 5-5 Tjoba achter zich liet en door fraaie treffers en een positieve spelopvatting de rust inging met een comfortabele 11-6 voorsprong.

In de 2e helft consolideerde de ploeg de voorsprong en kwam Tjoba niet in de buurt van de blauw witte brigade van Glenn de Vries. Na tussenstanden van 14-10 en 17-12 werd het uiteindelijke een dik verdiende 20-17 overwinning voor de Zoetermeerders. Met een ploeg waarvan de helft nog bij elkaar nog geen 15 wedstrijden in Meervogels 1 is begonnen en bijna allemaal eigen jeugd betreft een prima overwinning.

Na twee nederlagen nu 2 overwinningen. Dit vormt de opmaat om tegen Tempo de opgeslagen weg verder in te gaan en zaterdag 26 september in Alphen aan de Rijn de punten mee te nemen.

Tekst: Eric Plugge