YVZSchaatsen - Vlak voor de start van het schaatsseizoen neemt IJsvereniging Zoetermeer hun nieuwe clubhuis in gebruik. Op zaterdag 26 september kan je ’s ochtends tussen 9.00 en 11.00 uur voor het eerst van nieuwe seizoen weer je schaatsen laten slijpen en is er kledingverkoop. Rijders op de Uithof kunnen hun abonnement hiervoor ophalen. Belangstellenden kunnen informatie krijgen over (jeugd)schaatsen. ’s Avonds om 20.00 uur is er voor de leden een officiële opening van het nieuwe clubhuis. Olympisch shorttracker Freek van der Wart zal de opening verrichten door de nieuwe naam van het clubhuis te onthullen en daarna is er een feestje voor de leden en genodigden.


Vanwege een uitbreiding van Crematorium Meerbloemhof moest het oorspronkelijke clubhuis, dat naast het crematorium stond, verlaten worden. Het nieuwe clubhuis wordt opnieuw gedeeld met de Fietstoervereniging en staat nu een paar honderd meter verderop. Het resultaat mag er zijn. Een groot gebouw dat grenst aan de skeelerbaan waarop door de schaatsers in de zomer wekelijks wordt geskeelerd.


Bij IJsvereniging Zoetermeer is er nog plaats voor nieuwe leden; heb je belangstelling om te leren schaatsen of lekker met een gelijke groep rondjes te schaatsen op de Silverdome of op de Uithof. Vanaf 6 jaar kan je al beginnen met de lessen jeugdschaatsen; kan je al aardig schaatsen dan kan je ook inschrijven voor shorttracklessen. Op de website www.yvz.nl kan je alle informatie vinden over de lessen en trainingen.

Ook op zaterdag 26 september kan je ’s ochtend bij het clubhuis informatie krijgen en eventuele vragen stellen. Het clubhuis is te vinden in het Buytenpark, aan de Buytenparklaan 7a (langs Ayers Rock rechtdoor tot de parkeerplaats; daarna nog 100 meter lopen).

-advertenties-

-goede doel-