DWO 2In een vooral in de 2e helft enerverende wedstrijd waarin DWO het moest opnemen tegen koploper Reeuwijk, kwamen beide elftallen uiteindelijk niet verder dan een gelijkspel en betekende het de eerste verliespunten voor de koploper.


In een met blessures gewijzigd elftal moest DWO het in de 4e competitiewedstrijd opnemen tegen de tot afgelopen zaterdag ongeslagen koploper in 3A uit Reeuwijk. In de eerste helft konden beide elftallen nog niet tot het sprankelende voetbal komen waar de toeschouwers in het Westerpark zo vurig op zaten te wachten. Het baltempo lag veelal veel te laag en beide elftallen kregen nauwelijks mogelijkheden om door elkaars defensie heen te breken. Het mooie weer en de zon maakte vooral in de eerste helft veel goed. Pas na een half uur spelen schoot Delano Plomp ver buiten het vijandelijke strafschopgebied de bal richting Reeuwijk doelman Rob Verwaal die het schot met enige moeite tot corner kon tikken. Enkele minuten later had DWO middenvelder Arian Mohammdin de pech dat zijn tackle op de bal net buiten de zestien door de verder uitstekend leidende scheidsrechter Colenbrander als een overtreding werd beoordeeld. De vrije trap die hieruit ontstond werd door Reeuwijk speler Aksel Koopman hard langs de DWO muur via de binnenkant van de paal langs DWO doelman Milan Klein binnen geschoten. DWO kon tot het rustsignaal hier nog weinig tegenover stellen buiten een kopbal van Mike Mulder die door de Reeuwijk doelman werd gekeerd.


De tweede helft kende een stormachtig begin. Milan Klein moest direct al na één minuut spelen met een katachtige sprong een ver schot van een Reeuwijk aanvaller keren. Gelijk hierna moest aan de andere kant Verwaal een afstandsschot van Romano Seedorf uit zijn doel werken. De druk van DWO werd groter, het tempo ging omhoog en had Seedorf de pech dat de lat na vijftig minuten spelen de aansluitingstreffer voorkwam. Met nog een half uur te spelen mocht Wouter van Ginkel, na een wegens blessure zeer lange afwezigheid, de aanval van DWO weer versterken.

Met zijn inzet wist hij na enkele minuten spelen via medespeler Kevin Mbemba Plomp te bereiken, die beheerst DWO op gelijke stand schoot. Beide elftallen gingen vervolgens vol voor de winst. Scheidsrechter Colenbrander werkte daar uitstekend bij aan mee door het tempo hoog te houden en niet voor alle wissewasjes te gaan fluiten. Het spel ging op en neer, hetgeen in de slotfase veel vergde van het uithoudingsvermogen van beide verdedigingen. In de slotminuut had DWO nog voor de overwinning kunnen gaan als Lester van der Werff de Reeuwijker doelman niet op zijn weg had gevonden en Mbemba in de rebound de bal niet hoog had overgeschoten.


Beide elftallen konden gezien het spelbeeld vervolgens tevreden zijn met de puntendeling.


Komende zaterdag speelt DWO om 14.30 uur uit tegen Zwammerdam.


Opstelling sv. DWO: Milan Klein; Jordi Spruit; Mike Mulder; Emil Golshani; Diego Best(80/Martin Kuil);
Arian Mohammadin; Lester van der Werff ; Romano Seedorf( 61/Wouter van Ginkel);
Zino Valentijn; Delano Plomp(70/ Jeroen Farber); Kevin Mbemba)

Scoreverloop:
0-1 Aksel Koopman (min.35)
1-1 Delano Plomp (min.66)

-advertenties-

-goede doel-