CSC 0306DSO had de goede weg weer weten te vinden en vertrok vol goede moed uit Zoetermeer naar Ter Aar, waar TAVV de tegenstander was. Het pakte deze zaterdag niet goed uit voor de formatie van trainer Faizel Soekhai, want de gastheren eisten de volle buit voor zich op: 2-0.

Scheidsrechter Noordhoek had het in het eerste bedrijf niet gemakkelijk. De thuisploeg van trainer Niels Slottje opende namelijk het duel erg fysiek en het was blijkbaar voor Noordhoek lastig om consequent te blijven fluiten.
Na vijf minuten speelde doelman Bart Vis een lange bal die in het strafschopgebied van DSO belandde. Chris Tolman hield vervolgens een TAVV-speler vast en had geluk dat het bij een gele kaart bleef. TAVV kreeg wel een strafschop toegewezen van Noordhoek. Chiel Konings had geen moeite om de DSO-doelman vanaf elf meter het nakijken te geven: 1-0.

Tegenvaller

Na een klein kwartier spelen wist Jordi van der Hoorn uit een vrije trap kans om de score zelfs op 2-0 te brengen. Een fikse tegenvaller voor de Zoetermeerders, terwijl TAVV in een riante positie kwam te zitten. DSO probeerde meer druk te zetten, maar paal en lat stonden succes in de weg en daardoor bleef de aansluitingstreffer uit.

Rafik El Ousouti kreeg nog een ideale kans om de 2-1 aan te tekenen, nadat Jersylee Riley in de 36e minuut onderuit was gehaald in het strafschopgebied. Ook nu wees arbiter Noordhoek resoluut naar de stip. Rafik el Ousrouti (ex-TAC’90) zag zijn slecht ingeschoten bal echter gestopt worden door TAVV-doelman Bart Vis.

In de tweede helft was het voornamelijk DSO, dat voetballend op zoek ging naar een beter resultaat. Het lukte de Zoetermeerders niet om terug te komen in de wedstrijd en ook de vier minuten extra tijd leverden geen doelpunt op. De 2-0 bleef op het scorebord staan. TAVV neemt door deze overwinning de derde plek op de ranglijst over van DSO. Volgende week zal de ploeg van trainer Faizel Soekhai het moeten opnemen tegen VDL, dat door het verlies tegen UVS is afgezakt naar de één na laatste plaats.

Tekst en foto: Eric de Wit