02Vrijdagavond 25 september om 19.00 uur verzamelden alle leden zich bij clubhuis De Chute in het Van Tuyllpark. Na het openen werden per leeftijdsgroep de tenten opgezet. De oudere scouts gingen met houten palen en touw aan de slag om een hoog plateau te pionieren waarop werd geslapen.

Toen de slaapzakken in de tenten lagen hielden de welpen een kampvuur met wat lekkers. Voor de oudere scouts was er een avondspel: Jailbreaker, waarbij de scouts per 2 met beenboeien aan elkaar werden verbonden om vervolgens ongezien smokkelwaar door vijandelijk gebied te brengen voor het kunnen kopen van hun vrijheid.

Na een korte koude nacht in de tenten was er een gezamenlijk ontbijt. Het ochtend programma bestond uit allerlei stoere en spannende spelen uit de speciaal ontwikkelde spelkoffer. Zo speelden de welpen onder andere levend cluedo op zoek naar de locatie, het wapen en de dader. De gidsen en verkenners streden tegen elkaar in een smokkelspel en met levend Bingo. De kookstaf was ondertussen druk in de keuken bezig met het bakken van ruim 25 kg patat en meer dan 200 snacks voor de lunch.

01 04

Zaterdag 26 september om 13.00 uur kwamen ook alle ouders en andere geïnteresseerden naar het terrein van Scouting JMC voor het overvliegfeest. Dit jaar hadden de explorers naast een parcours over slacklines en een luchtkussen stormbaan een waterglijbaan gepionierd waarbij de overvliegers al zittend op een grote band zo het water in gleden.

Als eerste vloog de oudste bever (5-7 jaar) naar de welpen (7-11 jaar). Vervolgens gingen de oudste welpen over het obstakel parcours naar de scouts (11-15 jaar). De oudste scouts vlogen naar de explorers (15-18 jaar) en de oudste explorers kwamen met een plons in het water bij de roverscouts (18-21 jaar) terecht. Alle toeschouwers vermaakten zich prima in het zonnetje met het spetterende evenement.

05 06

Na deze bijzondere dag starten de nieuwe speltakken bij scoutinggroep John McCormick. Elke week houden ze hun twee uur durende opkomsten in en om clubhuis De Chute in het groene Van Tuyll sportpark. Naast deze opkomsten wordt er een enkele keer een weekend gehouden en als afsluiting van het seizoen is er een zomerkamp van een week.

Door het overvliegen van de oudste scouts van elke speltak komt er bij een aantal leeftijdsgroepen plek voor nieuwe leden en begeleiding. Meer informatie over scoutinggroep John McCormick is te vinden op de website: www.johnmccormick.nl.

-advertenties-

-goede doel-