wvz meisjesMeisjes junioren

Op de NK Estafette behaalden de zwemmers van WVZ zeer goede resultaten. Twee teams behaalden zilver en het meisjes junioren team wist zelfs beslag te leggen op het goud in hun categorie! Het WVZ team meisjes 13 jaar en jonger eindigde na een mooie strijd op de eerste plaats en mag zich dus een jaar lang Nederlands Estafettekampioen noemen. Zij mochten ook de wisselbeker in ontvangst nemen. Het team meisjes junioren 1 en later bestond voornamelijk uit minioren. Zij konden zich goed handhaven in dit veld van oudere meisjes. Zij werden 10e in het eindklassement.

wvz jongensJongens junioren

Het eerste team van WVZ in de leeftijdscategorie 15 jaar en jonger stond lang op de eerste plaats, maar moest in het laatste onderdeel hun naaste concurrent voor laten gaan. De WVZ-jongens mochten het zilver mee naar huis nemen. Als enige vereniging was WVZ bij de junioren met twee teams vertegenwoordigd in de leeftijdscategorie 15 jaar en jonger. Het 2e team zwom naar een mooie 13e plek. De jongens junioren 2 en later waren eindigde met hun 4e plaats net niet het podium. Ook de minioren 6 en later zwommen geweldig en behaalde een 5e plaats.

wvz damesDames

Het damesteam van WVZ wisten de spanning er tot op het laatst goed in te houden. Samen met het vooraf onverslaanbaar geachte team van PSV streden ze de hele wedstrijd om de eindoverwinning. Uiteindelijk was het inderdaad PSV die na een zeer spannend laatste onderdeel met de winst naar huis ging, maar de marge na 2.600 meter zwemmen bedroeg slechts een halve seconde! Voor het zeer jonge team van WVZ had het zilver na dit sterke optreden een gouden rand.

Vermeldenswaardig is nog de overwinning op het onderdeel 4x100 meter schoolslag waar Claire Verkijk en Rosey Nunes aan deelnamen. Op dit nummer werd de 3e tijd neergezet die ooit in Nederland door een damesteam is gezwommen!

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-