In een over de gehele wedstrijd vrijwel gelijk opgaande wedstrijd konden de spelers van DWO uiteindelijk toch de drie punten mee terug naar Zoetermeer nemen. DWO-doelman Milan Klein speelde met zijn reddingen hier een belangrijke rol in.

Klein MilanHet prachtige weer nodigde uit voor een lekkere pot voetbal. Vanaf het begin van de wedstrijd namen de Zwammerdammers het heft in handen, hetgeen tot enkele kleine mogelijkheden op de voorsprong leidde. Bijna identiek aan een week eerder in de wedstrijd tegen Reeuwijk had Delano Plomp zijn elftal na een sublieme voorzet van Kevin Mbemba op voorsprong moeten schieten, maar zijn schot ging uiteindelijk naast het doel van Zwammerdam-doelman Wouter van Valen. Na twintig minuten spelen was DWO-trainer Sascha Tuijt al genoodzaakt te wisselen nadat Emil Golshani met een flinke beenblessure het veld moest verlaten. Met het inbrengen van Jeroen Färber werd Zino Valentijn van het middenveld naar de achterste linies van DWO terug gezet. De beste mogelijkheid om op voorsprong te komen kreeg Plomp in de 35e minuut. Na een crossbal van Romano Seedorf kwam hij alleen voor Dammer-doelman Valen, maar zijn lob over de doelman leek subliem maar verdween plompverloren over het doel. Vlak voor het rustsignaal kwamen de Zwammerdammers nog dicht bij een treffer, maar DWO-doelman Klein hield tot opluchting van de meegereisde DWO-aanhang zijn doel schoon.

Direct na het begin van de tweede helft soleerde Mbemba via de linkerkant behendig door de verdediging van de tegenstander heen, maar zijn voorzet op Plomp bleef zonder resultaat. In het eerste deel van de tweede helft had DWO het beste van het spel. De druk op het doel van de Dammers werd opgevoerd, wat na een kwartier spelen leidde tot de 0-1 voorsprong nadat Plomp de bal behendig langs Valen had gewerkt. De spelers van DWO verzuimden vervolgens de score uit te breiden waardoor de Zwammerdammers op jacht konden gaan naar de gelijkmaker. In de elf minuten reservetijd, die scheidsrechter De Jong na de reguliere speeltijd bijtelde, werd het voor de vele Zoetermeerders billen knijpen. Gelukkig stond de DWO-verdediging onder leiding van Mike Mulder als een dijk en kon Klein nog enkele fabelachtige reddingen verrichten. Met deze overwinning is DWO weer in het linker rijtje beland, maar het verschil in punten met de overige elftallen is nog erg klein. Zaterdag speelt DWO om 14:30 uur thuis tegen NSV ’46 uit Noorden.