sg wzc 5 10 15

Blijdschap bij SG WZC direct na afloop van de sensationele winst. (Foto: Olaf Otten)

De Zoetermeerse waterpolodames verraste vriend en vijand door favoriet ZV Haerlem te verslaan. In een boeiend duel trok SG WZC aan het langste eind. In Haarlem werd het 8-9.

De dames van de startgemeenschap WVZ & ZVZ Combinatie speelden hun eerste uitwedstrijd in de Eerste Klasse. De kersverse promovendus liet zien snel te leren op dit niveau. Waar het vorige week nog moeite had met het snelle tempo, zo had de Zoetermeerse equipe zaterdag veel meer rust en controle over het eigen spel. “We hebben bijna de hele wedstrijd voor gestaan. Alleen op 6-5 hadden we even een kleine achterstand. Gelukkig konden we dat ombuigen naar 6-8. Die voorsprong gaven we niet meer uit handen,” zegt een opgeluchte coach Kloosterman.

SG WZC had het zeker niet makkelijk in het smalle klotsbad van Haarlem. “We kregen twee makkelijk gegeven strafworpen om onze oren. Ook hadden we onze handen vol aan de bewegelijke aanvalsters van Haerlem, maar wij deden het ook goed. Vooral de rust en de focus op momenten dat het spannend was, vond ik een enorme winst. Met dit spel en deze inzet kunnen we best nog een paar leuke wedstrijden spelen deze competitie. Als ik de enorme blijheid bij de groep zie net na afloop van de wedstrijd, dan weet ik zeker dat het team zulke potjes vaker wil spelen. We zullen hard moet blijven werken om er voor te zorgen dat deze winst geen uitzondering is,” besluit Kloosterman met een dubbelzinnig knipoogje.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma. Orca uit Leeuwarden komt op bezoek. In De Veur valt om 18:00 uur de eerste bal in het water. De toegang is gratis.

ZV Haerlem - SG WZC: 8-9

Periodestanden: 1-2, 3-3, 2-2, 2-2

Doelpunten SG WZC: Esther Klok 3x, Nikkie van Veen 3x, Svetlana Wolters 1x, Jeanique Gras 1x, Marloes Knol 1x

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-