sg wzc heren 5 10 15In de uitwedstrijd tegen Wiekslag 1 in Alblasserdam verloor SG WZC 1 de eerste wedstrijd van dit nog prille seizoen: 12-8 (periodestanden: 1-2, 4-0, 3-4, 4-2).

De start was goed van de Zoetermeerse formatie: via de man meer door Sebastiaan Derksen en de strafworp van Jermaine Gras kwam de voorsprong op het scorebord alvorens de thuisploeg iets terug kon doen: 1-2.

Het tweede bedrijf – wat een vervolg kreeg in de rest van de wedstrijd - kreeg een geheel ander spelbeeld. Aanvallend kon de gasten geen vuist meer maken doordat er door de arbitrage zware overtredingen niet bestraft werden of zelfs tegen gefloten werd, terwijl aan de andere kant aanvallende fouten door de thuisploeg door de vingers werden gezien, maar Wiekslag had daar uiteraard geen boodschap aan en liep uit naar 5-2.

Het team van trainer/coach Cees Loendersloot bleef echter het eigen spelletje spelen, hetgeen resulteerde in vier scores in het derde part, waarvan één uit een man meer via Robin Grunefeld. Jermaine Gras miste de strafworp en verzuimde om SG WZC 1 dichterbij te brengen en ten overvloede werd er ook nog een bal die de doellijn nooit gepasseerd had tot doelpunt verklaard: 8-6.

Het laatste part scoorden de Zoetermeerders nog tweemaal via de man meer door resp. Rody Molenkamp en Robin Grunefeld, hetgeen lang niet genoeg was tegenover de vier doelpunten van de thuisploeg: 12-8.

Coach Cees Loendersloot was duidelijk: “ Het is de week van de scheidsrechter, maar het mag duidelijk zijn dat de arbitrage vanavond niet zijn dag had om het vriendelijk te zeggen en de jurytafel had ook moeite met klokkijken en als je de heren daarop attent wil maken krijg je als dank een gele kaart en daar stond niet op ‘bedankt voor de tip, we doen er iets aan’.

Maar over ons eigen spel ben ik niet ontevreden: 8 P’tjes inclusief de strafworp levert maar één tegendoelpunt op en de man meer scoren we er 4 van de 6. Daartegenover vond ik onze schoten gewoon slecht, want die moeten in ieder geval tussen de palen en dat was te vaak niet het geval.

Met de terugkeer van Jermaine Gras en Alex Swinkels kunnen we nu wel weer werken aan onze automatismen en afspraken, tegelijkertijd heeft hun afwezigheid en die van Laurence van Drongelen er wel voor gezorgd dat de jonkies extra speeltijd pakken en ervaring opdoen. Helaas was dat voor vanavond niet voldoende voor een resultaat, maar biedt wel perspectief voor de toekomst.”

Doelpunten: Robin Grunefeld en Jermaine Gras ieder 2x, Sebastiaan Derksen, Ivo Verlinden, Tom Honig en Rody Molenkamp ieder 1x.

Foto: Robin Grunefeld scoort 2x tegen Wiekslag 1(archieffoto)

Zaterdag 10 oktober speelt SG WZC 1 in de Veur tegen titelkandidaat Waterpolo Den Haag 1. Het eerste fluitsignaal staat gepland op 19.15uur.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-