Team Kai SeiEen selectie van tien karateka van Budoschool Kai Sei heeft zaterdag 3 en zondag 4 oktober deelgenomen aan het onderdeel kumite op het 21e Open Elhatri Karate Toernooi in Eindhoven. Dit grote internationale toernooi, onder auspiciƫn van de Karate-do Bond Nederland, telde dit jaar ruim 550 deelnemers uit binnen- en buitenland. Het toernooi is met de jaren uitgegroeid tot een zwaar toernooi, waaraan nationale selecties deelnemen. Op zaterdag stond het onderdeel kata (stijlvorm) op het programma. Kai Sei had geen deelnemers voor dit onderdeel. Zondag stond in het teken van kumite (wedstrijd vechten). De wederom het spits afbijtende Rayan Laghmich kwam helaas niet verder in de tweede ronde, maar omdat zijn tegenstander de finale bereikte kon Rayan wel gaan herkansen. De uiteindelijke strijd om het brons kon hij niet in zijn voordeel beslechten en zo werd hij 5e in de categorie jongens 8/9jaar 20-29 kg. Wissal el Boudakhani, uitkomend in de categorie meisjes 10/11 jaar 39-57 kg, wist de voorrondes te bereiken en kwam in de halve finale welke zij verloor. Zij plaatste zich hierdoor direct voor de B-finale en wist deze met overtuiging te winnen met een verdiende 3e plaats als resultaat. Bijna tegelijk startten de poules meisjes 10/11jaar 28-39 kg met Christel Linnemann en Mex Onderwater en jongens 10/11jaar 20-35 kg met Colin Vercammen. Christel, debuterend op een toernooi van deze omvang, kwam helaas niet verder in de voorrondes en had ook geen herkansing. Mex won met overtuiging alle voorrondes en de halve finale, waardoor zij zich kon gaan opmaken voor de finale. Hier moest zij helaas haar meerdere erkennen in haar tegenstandster, maar pakte daarmee wel het zilver. Inmiddels was Colin ook gestart in zijn wedstrijd en na winst in de eerste ronde, verloor hij de volgende ronde van een van de latere finalisten en kon zich op gaan maken voor de herkansing. Een pittige opgave door sterke deelnemers uit het buitenland, maar door goed karate wist Colin zeer netjes de 3e plaats in de wacht te slepen. Wederom startten er twee poules tegelijk, terwijl de finale van Mex nog moest beginnen. Marin Hagenaar, uitkomend in de categorie meisjes 12/13 jaar 45-52 kg, verloor de eerste ronde. Even leek het erop dat ook zij kon rekenen op een herkansing, maar helaas strandde haar tegenstandster in de halve finale. Ondertussen was Glenn Leggedoor gestart in de poule jongens 12/13 jaar 45-52 kg, waar hij met sterk karate de halve finale bereikte. Deze wedstrijd kon Glenn niet naar zijn hand zetten en kon gelijk aan de bak om de strijd voor het brons. Glenn wist zich goed te herpakken en de 3e plaats was een feit.

Na de prijsuitreiking van de ochtend ving het middagprogramma aan, met nog drie deelnemers voor Kai Sei. Als eerste was het de beurt aan Michael Oostindie die in de categorie jongens 14/15 jaar 38-51 kg uitkwam. Hij verloor de eerste ronde op scheidsrechter beslissing tegen een van de latere finalisten, waardoor de herkansing een feit was. Na de eerste ronde in de herkansing te hebben gewonnen was er de strijd om het brons. Michael wist deze partij helaas niet te winnen en werd vierde. Hekkensluiters voor Kai Sei waren Nicky Gerritsen en Sarah Hagenaar in de categorie meisjes 14/15 jaar 55-71 kg. Sarah verloor de eerste ronde en haar tegenstandster verloor de halve finale van Nicky, waardoor er voor Sarah geen herkansing in zat maar wel de finale voor Nicky. Ondanks goed karate en een tomeloze inzet wist Nicky niet te winnen, maar pakte wel het zilver.