20141109-32669De jaarlijkse Klaverbladloop, georganiseerd door ARV Ilion in Zoetermeer, vindt dit jaar plaats op zondag 8 november 2015. Vanaf de jonge jeugd tot de krasse veteraan wordt meegedaan aan dit jaarlijkse loopevenement. Er is voor iedereen een passende afstand van 1000 m (kinderen tot en met 12 jaar) tot 5, 10 of 15 km voor de recreanten. De wedstrijd- en prestatieloop wordt gehouden over het vernieuwde parkoers van 15 km. De inschrijving is inmiddels gestart.

Nieuw parkoers

Dit jaar is er een nieuw parkoers uitgestippeld. Voor zowel loper als organisatie wordt dit een aantrekkelijke route, beginnend in de jonge wijk Oosterheem en, voor de 15 kilometer, om de Benthuizerplas. Bekijk de nieuwe routes op www.ilion.nl.

Tijdsregistratie

Ook nieuw is dat de Klaverbladloop voor de tijdsregistratie is overgestapt op BipTag, hierbij is een chip in het startnummer verwerkt. Deze hoeft na passeren finish niet ingeleverd te worden. Eveneens weer een aantrekkelijke extra voor de loper.

Prijzen

Op de verschillende afstanden zijn leuke prijzen te winnen. Voor de snelste kinderen staat een beker klaar en RunnersWorld Zoetermeer stelt op de afstanden van 5 en 10 km aantrekkelijke waardecheques in het vooruitzicht. Op de hoofdafstand worden eveneens waardecheques verdeeld onder de snelste lopers. Bovendien wordt voor iedere finisher een leuk aandenken beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Klaverblad Verzekeringen.

De Klaverbladloop is al jaren een begrip in Zoetermeer. De 2e zondag van november staat steevast in het teken van hardlopen voor het hele gezin. 1 kilometer voor de jeugd tot 12 jaar, tot de hoofdafstand van 15 kilometer. De toptijden van de Klaverbladloop staan op naam van Kamiel Maase (44.11, 2001) en Elizeba Cherono die in 2012 het parkoersrecord aanscherpte tot 51.45.

Zorgboerderij de Boerderijn is het goede doel van de Klaverbladloop

Dit jaar zet de Klaverbladloop zich in voor een plaatselijk doel, namelijk de zorgboeren van De Boerderijn in Zoeterwoude. Dit is een agrarisch bedrijf waar mensen met een zorg- of hulpvraag een passende dagbesteding vinden en/of kunnen meewerken. Er zijn zorgboerderijen voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, mensen met psychische of sociale problemen, autisten, dementerende ouderen of bijvoorbeeld leerlingen uit het speciaal onderwijs. De Klaverbladloop wil graag een bijdrage leveren. De opbrengst van de Klaverbladloop 2015 gaat naar de Boerderijn. Deelnemers kunnen hun bijdrage aan De Boerderijn opgeven bij inschrijving of doneren tijdens het evenement.

klaverbadloop cheque

Foto: Zorgboerderij de Boerderijn ontvangt cheque twv 1220 euro, de opbrengst van 2014

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-