Foto team Glowrun oneMenVrijdagavond 16 oktober organiseren zes studenten een hardloopevenement bij sportvereniging (sv) DSO Zoetermeer. Met dit evenement hopen zij zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel oneMen. Dit is een organisatie die pioniers in kansarme landen helpt door het financieren van transport- en communicatiemiddelen.

De zes communicatiestudenten organiseren een sportevenement bij sv DSO. Dit evenement vindt plaats in het donker, waarbij een deelnemer zichtbaar is door middel van ‘glow-in-the-dark’-attributen. Dit heet een Glowrun. Daarnaast is er voor de deelnemers een uitdagend parcours uitgezet met obstakels, zoals een stormbaanluchtkussen van 21 meter. Deelnemen aan de Glowrun kost €8,- waarvan al het geld naar het goede doel oneMen zal gaan.

Ren voor oneMen

OneMen is een organisatie die zich inzet voor pioniers in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Een pionier is een persoon die de bevolking in zijn eigen land te hulp komt. OneMen helpt deze pioniers door middel van concrete spullen, zoals transport- en communicatiemiddelen. Zo wordt er tijdens de Glowrun geld opgehaald voor een motor voor pionier Patrick. Hij legt elke dag honderden kilometers af om de overlevenden van ebola te helpen. Deze mensen worden compleet aan hun lot overgelaten. Al hun bezittingen zijn verbrand uit angst voor besmetting en zelfs na het overleven van deze ziekte is er bijna niemand die hen wil helpen. Hierdoor leven deze mensen alsnog met een groot gevaar om te sterven.

Het hardloopevenement symboliseert de afstanden en obstakels die pionier Patrick aflegt om zijn doel te behalen.

Het programma

De starttijd van de Glowrun is tussen 18:30 en 20:00. Vervolgens leggen de deelnemers een parcours met obstakels af, zoals een stormbaanluchtkussen, slalommen en autobanden. In de kantine van sv DSO zal naderhand een borrel plaatsvinden met hapjes, drankjes, muziek en tevens een loting. Voor de loting zijn prijzen beschikbaar zoals karten, lasergamen, bloemen, sporttassen, lunchbonnen, sweaters, en veel meer. Met als hoofdprijs een cheque van Profile voor een onderhoudsbeurt voor de auto ter waarde van €250,-.

De kaarten zijn voor €8,- te koop via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., op 10 oktober tussen 11:00 en 14:00 bij sv DSO en op 16 oktober aan de deur. Bij aankomst ontvangen deelnemers een foamstick, setje glowsticks en een lootje. Deelname is mogelijk voor iedereen vanaf 15 jaar.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-