Ginkel Wouter vanMet de 1-0 overwinning op NSV ’46 uit Noorden heeft DWO zich iets vaster in het linker rijtje genesteld. De drie punten werden niet eenvoudig binnengehaald, maar een kwartier voor het einde van de wedstrijd kon Wouter van Ginkel toch de winnende treffer binnen schieten.

Terwijl de supporters, het DWO E4 team van de week en Javi als pupil van de week ruimschoots klaar stonden om de elftallen van DWO en NSV te begroeten, bleek de kleur van de DWO-kousen scheidsrechter Gieles toch iets te licht in de ogen en werd half Zoetermeer gemobiliseerd om een andere kleur naar het Westerpark te transporteren. In goede kleur en onder heerlijke voetbalomstandigheden kon de eerste helft vervolgens aanvang nemen. Waarschijnlijk zorgde de najaarszon ervoor dat er in de eerste helft op voetbalgebied niet veel te genieten was. DWO kreeg een aantal kleine mogelijkheden om op voorsprong te komen maar schoten van Jeroen Färber, Delano Plomp en Lester van der Werff werden door NSV ’46-doelman Daniel Wiegmans gekeerd. Vlak voor het rustsignaal van de uitstekende leidende scheidsrechter Gieles kreeg Kevin Mbemba nog een goede mogelijkheid om de blauwwitten op voorsprong te schieten maar alleen komend voor de NSV-doelman verdween de bal rechts langs het doel.

Ook na de pauze verliep de wedstrijd in eerste instantie in een te laag tempo. De spelers uit Noorden kregen binnen tien minuten twee mogelijkheden maar de afwerking was erg onzuiver. De spelers van DWO probeerden vervolgens de druk op het NSV-doel te verhogen, leden daarbij veel balverlies en de wedstrijd kreeg een enigszins rommelig verloop. Pas na het inbrengen door trainer Sascha Tuijt van de steeds sneller revaliderende Wouter van Ginkel ging het tempo omhoog en hing de voorsprong voor DWO in de lucht. Na een kopbal van Van Ginkel die de lat raakte kreeg Marko Grootveld de terugspringende bal voor zijn voeten, maar het schot dat Marko in gedachten had ging voor de Zoetermeerders helaas over. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam DWO toch op een verdiende 1-0 voorsprong nadat Van Ginkel de crossbal van Grootveld op een fraaie manier het NSV-doel inschoot. Vlak voor het eindsignaal kregen de Noordenaren nog een goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen maar DWO-doelman Wilmar Harmes wist dit te voorkomen. Komende zaterdag speelt DWO uit tegen Oegstgeest, dat tot nu toe de hekkensluiter in de competitie is.