sgwzc dames21 10Topschutter Nikkie van Veen dook regelmatig alleen op voor de machteloze keeper uit Leeuwarden. Van Veen scoorde maar liefst acht keer (Foto: Olaf Otten)

De Zoetermeerse waterpolodames namen het in een thuisduel op tegen onbekende tegenstander Orca uit Leeuwarden. Beide ploegen promoveerden afgelopen seizoen naar de een-na-hoogste klasse van het landelijke waterpolo. Deze wedstrijd werd geen strijd. SG WZC schoot uit de startblokken en al na een paar minuten was het enorme niveauverschil ook in de score duidelijk. Na het eerste kwart stond er al een onverwachte 9-0 op het bord.

Het vervolg van het duel gaf een eenzijdig beeld. Orca had de bal, SG WZC pakte hem af en schoot hem vervolgens achter de onfortuinlijke Friese doelvrouw. Een beeld dat je soms bij de jongste jeugd ziet. “En bij dames Eredivisiewedstrijden,” grapte coach Kloosterman. “Niemand had dit verwacht. Zo’n niveauverschil. Een monsterscore van 23-4. We kunnen lang bij deze wedstrijd stilstaan en evalueren over hoe en wat, maar dat doen we niet. 23-4. Dat vertelt het hele verhaal.”

In verband met de herfstvakantie is SG WZC twee weekenden vrij. Zaterdag 31 oktober gaat de Zoetermeerse equipe naar Vlaardingen waar concurrent ZVVS de volgende tegenstander is. “Tegen deze tegenstander oefenden we afgelopen seizoen regelmatig. Een sterke ploeg waar we tot het uiterste moeten gaan om een goed resultaat te kunnen behalen,” blikt Kloosterman vooruit. In zwembad De Kulk klinkt om 17:30 uur het eerste fluitsignaal.

SG WZC - Orca Leeuwarden: 23-4

Periodestanden: 9-0, 4-2, 3-2, 7-0

Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen 8x, Wendy van Dijk 4x, Marloes Knol, Marjolein Brummelkamp, Esther Klok, Mariska L’Herminez 2x, Gaby van Dijk, Marise de Groot, Nicoline Kuiper 1x