sgwzc heren12 10SG WZC 1 verloor zaterdagavond in de Veur met 2-17 van de gedoodverfde kampioen Waterpolo Den Haag 1: 2-17 (periodestanden: 1-3, 1-6, 0-5 en 0-4). De thuisploeg startte verdienstelijk, speelde een goede pressing waar de gasten aanvankelijk wat moeite mee hadden en opende zelfs de score uit een mooie aanval door een schot van Guido Slegtenhorst.

Daarna namen de Hagenezen het initiatief over en profiteerden van de fouten van de thuisploeg. In de tweede periode scoorde SG WZC 1 nog eenmaal via de man meer door Michel Vrolijk en bracht daarmee 2-9 op het scorebord.

In het derde bedrijf lukte er weinig bij de thuisploeg aanvallend en had de ploeg moeite om in de buurt van het Haagse doel te komen. Het vierde part liet wat dat betreft een beter beeld zien. De gastheren namen meer initiatief en dat leverde 5x een man meer op, die helaas geen van alle omgezet werden in een score, waardoor de stand nog een dragelijker beeld had kunnen geven.

Dat vond ook coach Cees Loendersloot: “We hebben naar onze mogelijkheden gespeeld en dan bedoel ik voornamelijk de teamafspraken en de mannen hebben hard gewerkt. Meer kun je tegen deze ploeg niet doen, daarvoor was het kwaliteitsverschil te groot. Het enige dat we nagelaten hebben is inderdaad in de laatste periode gebruikmaken van de overtal situaties. Maar goed, dan wordt het 5-15 of zo en verliezen we even goed. We spelen tegen een ploeg die bijna elk foutje afstraft en gelukkig stak keeper Gerlof van de Veen in een uitstekend vorm anders blijft het niet onder de twintig. We hebben als team vier periodes samengewerkt voor het beste resultaat en dit was het, heel veel meer zat er niet in. En zo’n wedstrijd laat zien waar we tekort komen en waar we dus aan moeten werken. Komende wedstrijden zullen we dat zeker nodig hebben.”

Doelpunten: Guido Slegtenhorst en Michel Vrolijk beiden 1x.

Volgende wedstrijd is i.v.m. herfstvakantie en bekerweekend pas op 31 oktober. SG WZC 1 speelt dan in Amsterdam tegen De Dolfijn 1.

Op 14 november zijn de heren pas weer in een thuiswedstrijd te bewonderen: LZ ’86 is dan de tegenstander.

Gerlof vd Veen uitblinker tegen Waterpolo Den Haag

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-