Voetbal - De wedstrijd UVS - DSO begon redelijk voor de Zoetermeerders . Er waren spaarzame kansen aan beide kanten. De pogingen van DSO misten doel en bovendien waren de Zoetermeerders niet slagvaardig. DSO kwam aan de leiding, kreeg kansen op meer, maar kreeg diep in blessuretijd alsnog de 1-1 om de oren door een zeer dubieuze strafschop.

Gaandeweg de eerste helft kreeg DSO steeds meer vat op de wedstrijd en het zelfvertrouwen groeide. Vlak voor rust werd na een aanval over links de bal bij UVS niet goed weggewerkt, waardoor deze bij Rafik el Ousrouti terechtkwam. Hij twijfelde geen moment en haalde verwoestend uit met een volley: 0-1.

Wissels

In de tweede helft paste DSO-trainer Faizel Soekhai (foto) een tweetal wissels toe. Aanvaller Anthonio Thomas werd rechtsbuiten en verdediger Kenneth Duah linksback. De bezoekers gingen op zoek naar de 0-2. Die treffer viel ook via Anthonio Thomas, maar werd onterecht afgevlagd voor buitenspel.

Faizel Soekhai

Gehaast

"Uiteraard weet je dat UVS dan alles of niets gaat spelen”, laat trainer Faisel weten. "Hierdoor kregen we nog meer ruimte voorin." Een kwartier voor tijd kreeg DSO een heel grote kans via Jersylee Riley. Uit de voorzet van rechts stond hij voor een nagenoeg leeg doel, maar kon de rust niet bewaren en schoot te gehaast over.

Rood voor Anthonio Thomas

Daarna kreeg Anthonio Thomas een gele kaart voorgehouden voor een lichte overtreding. Omdat hij bleef doorpraten tegen de leidsman, zag hij ook zijn tweede gele prent en moest vertrekken. DSO moest met tien man verder. UVS probeerde kansen te creëren, maar wist het Zoetermeerse net niet te vinden, omdat de defensie van de bezoekers goed stond. ,,We kregen met tien man nog twee dotten van kansen”, aldus Soekhai. Mike Montanus en Rafik el Ousrouti hadden alsnog de voorsprong kunnen vergroten.

Trainer boos over 14 minuten verlenging

De scheidsrechter liet met liefst veertien minuten extra tijd veel te lang doorspelen. "Onbegrijpelijk gewoon," brieste Soekhai na afloop. "Hij wachtte op een moment dat hij kon fluiten in het voordeel van UVS," zei de trainer na afloop. En dat voordeel kwam er ook nog in de 104e minuut. Soekhai: "Verdediger Kenneth Duah kwam eerder bij de bal in het eigen strafschopgebied. Met een sliding tikte hij de bal weg en een halve seconde later trapte een UVS-speler tegen de verdediger aan. De scheidsrechter zag daar een overtreding in, schandalig gewoon.” De strafschop werd benut en zo kwam UVS alsnog langszij: 1-1.

"Het is heel zuur om zo te verliezen van een scheidsrechter, maar niet van een UVS, dat geen kansen over de gehele wedstrijd heeft afgedwongen," stelde Soekhai teleurgesteld vast. Maar er was nog wel een pluspunt. "De spelers van DSO hebben hard gewerkt voor elkaar," zo besloot de DSO trainer.

Tekst: Haaglanden voetbal

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.