20150530 52640Afgelopen zondag moest het eerste elftal van F.C Zoetermeer thuis aantreden tegen Ommoord uit Rotterdam. FCZ was de gehele wedstrijd de betere ploeg maar kon dat niet uitdrukken in de score. Gezien de vele kansen had FCZ de wedstrijd al in de eerste helft moeten beslissen. Na 12 min was het al 1-0 door een mooi opgezette aanval van FCZ (Alem van Mitchell). FCZ domineerde door maar kreeg in de blessure tijd van de 1ste helft onverwacht de 1-1 tegen. Bij aanvang van de 2de helft was de concentratie van FCZ even weg wat meteen tot de 1-2 leidde. FCZ herpakte zich meteen een bleef de rest van de 2de helft oppermachtig. Met goed spel maakte FCZ in de 64ste minuut de verdiende gelijkmaker ( vrije trap Tieme Kamphuis). FCZ ging vervolgens voor de volle winst wat nog bijna gelukt was: in de blessuretijd kreeg FCZ nog een kans voor open doel, maar het bleef bij een gelijkspel waardoor FCZ de koppositie wist te behouden in de 3de klasse.

Volgend weekend speelt F.C Zoetermeer uit bij HOVDJSCR uit Rotterdam.

Verslag : Rewin Hoeblal