Valentijn JahrizinoVoor aanvang van de wedstrijd waren de spelers uit Oegstgeest nog de hekkensluiters in groep 3A. Om van die laatste plaats af te komen, begonnen de Oegstgeesters fanatiek aan de wedstrijd en lieten de spelers van DWO zich al binnen enkele minuten verrassen door de op winst gebaseerde doelstelling van hun tegenstanders. Oegstgeest-aanvaller Joep Zenden kreeg in de beginfase alle vrijheid van de Zoetermeerders om door hun defensie heen te soleren, waarna al binnen twee minuten de 1-0 stand op het scorebord kon worden vermeld. Nadat een doelpunt van DWO wegens buitenspel door scheidsrechter Sinke werd afgekeurd, mocht Zenden wederom profiteren van fouten in de DWO-verdediging en passeerde hij de uit zijn doel gekomen DWO-doelman Milan Klein. Binnen vijftien minuten spelen was DWO al op een 2-0 achterstand gezet. De spits van Oegstgeest was in de eerste helft een ware plaaggeest voor de DWO-ers. Met zijn snelheid passeerde hij keer op keer de DWO-verdediging en had een kwartier voor het rustsignaal zelfs middels een verkregen penalty de hattrick op zijn schoen. Voor DWO wist Klein gelukkig dit schot te keren. De Zoetermeerders konden in de eerste helft op het nieuwe kunstgrasveld hier weinig tegenover stellen. Veel balverlies, een te laag tempo en lange ballen naar voren die zelden de aanvallers wisten te bereiken.

Na de pauze moest Oegstgeest wat gas terug nemen doordat DWO feller uit de startblokken kwam. Er ontstonden wat kansjes voor de aanvallers uit het Westerpark, maar de afwerking was te onnauwkeurig. Oegstgeest kon zelfs op een 3-0 voorsprong komen nadat Klein een hoekschop verkeerd beoordeelde, waarna de bal eenvoudig het doel in kon worden gekopt. DWO had in het verloop van de tweede helft meer balbezit maar dat leidde niet tot een echte druk op het doel van Oegstgeest. Zino Valentijn bracht met een strafschop een kwartier voor het einde van de wedstrijd de stand nog terug op 3-1, maar in de slotminuten passeerde Thijmen Kruider weer simpel de DWO verdediging en bracht met zijn doelpunt de eerste overwinning voor Oegstgeest op het scorebord. Ondanks de nederlaag blijft DWO op de zesde plaats staan, maar weet ook de concurrenten op enkele punten genaderd.

Zaterdag 31 oktober speelt DWO om 14:30 uur thuis tegen Lugdunum, dat een gelijk aantal punten heeft als DWO.