c9 1Afgelopen zaterdag 24 oktober speelden de jongens van FC Zoetermeer C9 de beslissende wedstrijd om de eerste plaats in de voorrondes van de beker tegen XerXesDZB C5. Het begin was moeizaam en XerxesDZB kwam zelfs op een 2 - 0 voorsprong maar FC Zoetermeer herpakte zich en kwam met twee prachtige doelpunten op gelijke hoogte en bleef de bovenliggende partij waardoor er met de rust een 4-3 stand op de scorebord stond.

Na de rust bleven de jongens van FC Zoetermeer rustig en geconcentreerd spelen en bouwden zij de voorsprong uit naar 8-3. Dat de tegenstander nog een vierde goal wist te scoren was uiteindelijk alleen belangrijk voor de statistieken : eindstand : 8 - 4 voor FC Zoetermeer wat natuurlijk uitgebreid met champagne moest worden gevierd. Deze belangrijke overwinning was goed voor de eerste plaats in de poule met 16 punten uit 7 wedstrijden en daarmee plaatst het nu al hechte C9 zich voor het hoofdtoernooi van de beker : de knock out fase.

Foto’s door: Lisette Oostindië