pantersolympiaOp zaterdagavond 23 Oktober speelden de Hotwings Panters tegen Olympia Heist op den Berg uit Belgiƫ. De Belgische teams zijn de verrassing van de BeNeleague. De vriendelijk ogende en sprekende Belgen maken het de Nederlandse teams met regelmaat knap lastig. Met de schrik nog in de benen van de vorige wedstrijd tegen Den Bosch begon de ploeg van coach Janusz Janikowski desalniettemin voortvarend met een hele snelle goal in de eerste minuut. Olympia zette al rap de gelijkmaker op de klok en met een tweede tegengoal werd het publiek op de tribune een stuk rustiger. Met een fijne treffer van Ritchie van Hulten en een afstandsschot van Teris Wright gingen de Panters met een geringe voorsprong aan de thee in de kleedkamer.

Met een beperkte spelersgroep aan de kant van Olympia wisten de Panters de tweede periode het Belgische team moe te spelen. Er volgde een regenbui aan doelpunten waaraan Thomas Borgman de eerste aanzet gaf. Er werden mooie combinaties gemaakt en plotsklaps lukt dan bijna alles. Met veel respect voor de tegenstanders uit Heist o/d Berg, die overigens van de dag ervoor een extra wedstrijd in de benen hadden, is een flinke voorsprong fijn om hiermee de vierde lijn van de bank te halen.

En zo schreven jonge jongens de eerste wedstrijdminuten in de BeNeleague op hun naam. Het slot van de tweede periode werd vroegtijdig ingeluid door een botsing van Marko van Leeuwen met een speler van Heist. In een succesvolle poging van Van Leeuwen om te scoren raakten de twee elkaar zodanig hard met het hoofd, dat er gedweild moest worden. Met 1 minuut 42 op de klok verlieten de spelers het ijs en moest de tweede periode afgemaakt worden na het tweede kleedkamer bezoek. De wedstrijd werd in de derde periode in goede sfeer uitgespeeld.

Bas Tammerijn en Dennis van der Bol deden het net bewegen op assists van respectievelijk Richard Borgman en Rick van Haren. De goed spelende Lukasz Bartak van Olympia zette in een zorgvuldig opgezette powerplay situatie de eindstand 11-3 op de klok.

Zondag 1 November om 19.00 spelen de Panters een uitwedstrijd tegen het toekomstteam van Tilburg Trappers. Het weekend erna is een rustweekend voor de jongens die niet voor het Nederlands team spelen. De eerstvolgende thuiswedstrijd is de streekderby op 14 November tegen Hijs Hokij. Rekent u erop dat dit een drukbezochte wedstrijd is. De voorverkoop gaat deze week van start. Volg hiervoor de social media van de Panters.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-