Voetbal - Voor aanvang van de wedstrijd werd er in verband met het overlijden van het oudste, tevens erelid van DSO, Dirk Keijzer een minuut stilte in acht genomen en speelde DSO deze wedstrijd gepast met rouwbanden.

De Zoetermeerders zouden bij GHC in leiden wel de drie punten ophalen.
Na een matig eerste half uur wist DSO in de 26e minuut de score te openen. Met een mooie kopbal werkte Mike Montanus de bal uit een vrije trap achter oud DSO-doelman Michael Verhoef: 0-1. Vier minuten later had Anthonio Thomas de kans om de marge te verdubbelen, maar zijn schot ging voorlangs het GHC-doel.

Claim
Acht minuten voor de rust claimde GHC een strafschop na een overtreding op Ozan Demirbas, maar de uitstekend fluitende scheidsrechter Kuup besliste anders. DSO kon met die krappe 0-1 voorsprong aan de thee.
Na de pauze begon DSO sterk aan de tweede helft en was het ook de bovenliggende partij. Toch hadden de Zoetermeerders moeite om de kansen te verzilveren. Na een kwartier in de tweede helft begon GHC toch aan te dringen, op zoek naar een tegentreffer. De gastheren kregen ook enkele mogelijkheden daartoe.

DSO

Druk
Nadat Kamal Ait el Hadj in de 66e minuut een ingeschoten bal van GHC nog van de doellijn wist te halen, was het tien minuten later toch raak voor de Leidse ploeg. Bilal Karasahin scoorde de aansluitende treffer. GHC ging nog meer druk uitoefenen, waardoor DSO de ruimte kreeg in aanvallend opzicht. De kansen die hieruit voortkwamen waren echter niet aan DSO besteed.
Tien minuten voor het einde kon doelman Michael Verhoef voortijdig de kleedkamer opzoeken na een overtreding op de doorgebroken Nabil Bacala. Vrije trappen vanaf de rand van het strafschopgebied zijn inmiddels een specialiteit van Vincent Visser, maar dit keer stond de paal in de weg. Vijf minuten voor tijd kwam invaller Jeroen Heijdt in een één tegen één-situatie, behield goed het overzicht en speelde de bal naar de vrijstaande Nabil Bacala, die de 3-1 kon aantekenen.

Vervelend slot
De wedstrijd kreeg door toedoen van assistent-scheidsrechter Schmidt nog een vervelend slot. Na herhaalde opmerkingen richting de leidsman besloot deze hierop de wedstrijd stil te leggen en in de kleedkamer overleg te plegen met zijn assistent-scheidsrechters. In de 50e minuut besloot Kuup de resterende minuten toch te laten uitspelen. Zowel Mike Montanus en Jay Weber kregen in deze laatste minuten nog kansen om de score op te voeren, maar zij wisten het net niet te vinden.

Tekst & foto: Eric de Wit